Bīskaps zaudē ECT lietā par holokausta noliegšanu Vācijā (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bīskaps Ričards Viljamsons
Bīskaps Ričards Viljamsons Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) ceturtdien lēmusi par sliktu ultratradicionālajam katoļu bīskapam Ričardam Viljamsonam, kurš ECT bija vērsies ar sūdzību par to, ka pārkāptas viņa tiesības uz izteiksmes brīvību.

Vācija bija Viljamsonam piespriedusi 1800 eiro lielu naudassodu, jo bīskaps 2008.gadā intervijā Zviedrijas televīzijai bija noliedzis, ka nacistiskās Vācijas koncentrācijas nometnēs būtu bijušas gāzes kameras.

ECT Viljamsona sūdzību noraidīja, norādot, ka tā esot "acīmredzami nepamatota", un Vācijas spriedumu raksturoja kā "ļoti saudzīgu".

Lielbritānijas pilsonis Viljamsons skaidroja, ka ar 2013.gadā pieņemto spriedumu pārkāptas viņa tiesības uz izteiksmes brīvību, turklāt saistībā ar interviju vajadzējis piemērot Zviedrijas, nevis Vācijas likumus.

Viljamsonam vajadzējis skaidri apzināties, ka viņa intervija izraisīs interesi ne tikai Zviedrijā, bet visā pasaulē, arī Vācijā, ņemot vērā Vācijas vēsturi, faktu, ka pāvests tolaik bija vācietis Benedikts XVI, to, ka intervija sniegta Vācijā, norādīja ECT.

Viljamsons centies izmantot tiesības uz izteiksmes brīvību, lai izplatītu idejas, kas ir pretrunā ar Eiropas cilvēktiesību konvenciju, un nekad nav atsaucis holokausta noliegšanu, norādīja ECT.

Laikā, kad tika sniegta intervija, Viljamsons bija ultratradicionālās katoļu organizācijas Pija X biedrības bīskaps.

Organizācija, kas cenšas panākt izlīgumu ar Vatikānu, 2012.gadā viņu izslēdza no savām rindām par nepaklausību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu