UFC prezidents Vaits: Habibs tika sodīts pārāk bargi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dana Vaits
Dana Vaits Foto: AFP/SCANPIX

UFC cīņu organizācijas prezidents Dana Vaits uzskata, ka Nevadas štata sporta komisija (NSAC) Krievijas jauktās cīņas mākslas (MMA) zvaigzni Habibu Nurmagomedovu sodījusi ļoti bargi. 

Nurmagomedovs par incidentu pēc "UFC 229" cīņu šova pagājušā gada oktobrī Lasvegasā saņēma deviņu mēnešu diskvalifikāciju un 500 000 ASV dolāru soda naudu. 

"Es biju ļoti pārsteigts," MMA Fighting citē Vaitu. "500 tūkstošu sods un vēl pusgada diskvalifikācija, ja Habibs izpildīs NSAC nosacījumus. Tas ir pārāk sūrs sods."

Tikmēr otrs incidentā iesaistītais īrs Konors Makgregors tika sodīts ar sešu mēnešu diskvalifikāciju un 50 000 ASV dolāru soda naudu. 

Pēc viņu dueļa, kurā ceturtajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu uzvarēja Nurmagomedovs, Krievijas sportists nespēja nomierināties un izlēca no ringa, sākot kautiņu ar Makgregora komandas biedra pārstāvi. Tikmēr Nurmagomedova komanda metās uzbrukumā īram. Pēcāk apsargiem gan izdevās ieviest kārtību, bet uzvarētājam čempiona josta ringā netika pasniegta, lai neizprovocētu vēl lielākas nekārtības.

"Komisija vēlas sodīt par cilvēku psiholoģisku ietekmēšanu pirms cīņām? Tās taču arī ir cīņas. Mēdz būt puiši, kuri vienkārši neieredz viens otru, kā tas bija situācijā ar Habibu un Konoru Makgregoru. Tā gadās, kad viens otram velta šķebinošas frāzes. Atgriežoties pagātnē, atcerēsimies Ali un Freizeru. Muhameds saviem pretiniekiem tik daudz briesmīgu lietu ir sarunājis..."  

Piespriestie sodi stājušies spēkā 6. oktobrī, kad notika abu cīkstoņu duelis. Līdz ar to Makgregors astoņstūrī varēs atgriezties jau 6. aprīlī. 

Savas karjeras laikā Nurmagomedovs izcīnījis uzvaras visās 27 cīņās, tostarp 11 panākumi gūti UFC organizācijas ietvaros. Savukārt Makgregors MMA karjerā piedalījies 25 cīņās, kurās svinējis 21 uzvaru. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu