Rīgas "Dinamo" papildlaikā uzvar Daugaviņa un Karsuma pārstāvēto "Spartak"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristaps Sotnieks un Kristers Gudļevskis
Kristaps Sotnieks un Kristers Gudļevskis Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas "Dinamo" komanda ceturtdien savā laukumā "Arēnā Rīga" ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 1:0) izcīnīja uzvaru papildlaikā, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā pārspējot Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas "Spartak".

Rīgas "Dinamo" sastāvā izcēlās Mārtiņš Dzierkals un zviedrs Līnuss Videls, kuram šis bija atgriešanās mačs. Traumas dēļ viņš nebija spēlējis kopš 8.janvāra, izlaižot 8 spēles pēc kārtas.

Savukārt pretiniekiem vienīgos vārtus guva Antons Zlobins.

Latvijas komandai spēles sākumā piederēja iniciatīva, bīstamus uzbrukumus izveidojot Vitālijam Pavlovam un Frenkam Razgalam. Rezultāts gan tā arī nemainījās, un spēle izlīdzinājās, turklāt "Spartak" vienubrīd iespieda rīdziniekus zonā, taču droši vārtos spēlēja Kristers Gudļevskis.

Savukārt desmitajā minūtē noraidījumu saņēma Uvis Balinskis, tomēr mazākuma laikā Rīgas "Dinamo" spēlēja ļoti sekmīgi, neitralizējot tikpat kā visus pretinieku uzbrukumus.

Pirmās trešdaļas beigās pie iespējas spēlēt vairākumā tika arī Latvijas klubs, tomēr to izmantot neizdevās, lai gan uz īsu laiku laukumā atgriezās Videls, kurš nebija spēlējis teju visu mēnesi. Viņam šajā mačā gan bija mazāka loma nekā ierasts, viņam lielākoties spēlējot tikai vairākumā.

Lai arī šķita, ka pirmās spēles 20 minūtes noslēgsies bez gūtiem vārtiem, Latvijas komandai padevās veiksmīgs uzbrukums, kad teicamu piespēli no Brendona Makmilana saņēma Dzierkals, kurš sešas sekundes pirms finālsignāla atklāja rezultātu.

Otrā trešdaļa iesākās aktīvā hokejā, turklāt pāris vārtu gūšanas bija tieši Rīgas "Dinamo" komandai, taču tās palika neizmantotas. "Spartak" gan izlīdzināja rezultātu mača 31.minūtē, kad pēc teicamas Maksima Ciplakova piespēles ripu vārtos, turot nūju tikai ar vienu roku, raidīja Zlobins.

Tikai pāris minūtes vēlāk 2+2 minūšu noraidījumu saņēma Emīls Ģēģeris. Lai arī vairākuma laikā "Spartak" vairākas reizes apdraudēja vārtus, labi vārtos spēlēja Gudļevskis, turklāt pāris reizes uz pretinieku vārtiem izrāvās arī rīdzinieki.

Četras minūtes ilgušo mazākumu Latvijas klubs izturēja, bet līdz otrajam pārtraukuma rezultāts vairs nemainījās, tam esot neizšķirtam 1:1.

Trešā perioda sākumā Rīgas "Dinamo" piederēja iniciatīva, turklāt 45.minūtē Videls izprovocēja pretiniekus uz divu minūšu noraidījumu. Vairākuma laikā rīdzinieki gan spēlēja diezgan blāvi, tomēr neilgi pēc tam vārtus guva Latvijas kluba aizsargs Dmitrijs Šuļeņins. Tiesa, pēc video atkārtojuma noskatīšanās tie netika ieskaitīti, jo Makmilens traucēja "Spartak" vārtsargam.

Pamatlaika izskaņā laukumā bija vērojams aktīvs hokejs, abām komandām tiekot pie vārtu gūšanas iespējām, turklāt 55.minūtē Maskavas komanda atkal nonāca mazākumā, tomēr vairākums rīdzinieku izpildījumā palika neizmantots. Priekšpēdējā minūtē lieliska iespēja izraut uzvaru bija "Spartak" vienībai, taču tās hokejists Aleksandrs Hohlačovs nespēja trāpīt ripu tukšos vārtos. Pamatlaiks tā arī noslēdzās - ar neizšķirtu 1:1.

Beigās uzvarētājs tika noskaidrots pagarinājumā, kura 27.sekundē uzvaru nodrošināja Videls, ripu vārtos raidot pēc nesekmīga Metjū Majones izgājiena uz vārtiem.

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā metienus pa vārtiem neveica, bet uzvarēja četros no astoņiem iemetieniem.

Tikmēr Karsums nospēlētajās 13 minūtēs un 28 sekundēs veica vienu metienu pa vārtiem, pielietoja piecus spēka paņēmienus un bloķēja vienu sāncenšu raidījumu.

Daugaviņš šosezon 54 spēlēs guvis 12 vārtus un veicis 22 rezultatīvas piespēles, savukārt Karsums 49 cīņās guvis deviņus vārtus un veicis 15 rezultatīvas piespēles.

Rīgas komanda iepriekšējā nedēļā piecu mājas spēļu sēriju noslēdza ar divām uzvarām sīvās cīņās, vispirms ar 3:2 pārspējot Bratislavas "Slovan", bet pēc tam ar tādu pašu rezultātu pēcspēles metienu sērijā gūstot virsroku pār Minskas "Dinamo".

Tiesa, sestdien sekoja smagākais zaudējums sezonā, viesos ar 1:7 kapitulējot spēcīgajai Sanktpēterburgas SKA, bet divas dienas vēlāk izbraukumā ar 2:3 tika atzīts Mika Indraša pārstāvētās Maskavas "Dinamo" pārākums.

Rīgas komanda pēdējos 12 mačos cietusi astoņas neveiksmes, taču melnā josla vienību nav pārāk attālinājusi no izslēgšanas turnīra zonas, no kā Latvijas klubs pašlaik atpaliek par punktu.

Pēc šī mača rīdziniekiem būs divi mači izbraukumā pret Rietumu konferences pastarītēm Minskas "Dinamo" un Bratislavas "Slovan". Savukārt izlašu pārtraukumā Latvijas komanda viesos tiksies ar Lielbritānijas valstsvienību.

"Dinamo" un "Spartak" komandas savā starpā spēkojušās 28 reizes, rīdziniekiem izcīnot 16 uzvaras. Šosezon četrās savstarpējās spēlēs katra vienība guvusi pa divām uzvarām.

Rīgas "Dinamo" ar 54 punktiem 55 spēlēs Rietumu konferencē ieņem devīto vietu, bet Maskavas "Spartak" ar 61 punktu 55 cīņās ir sestā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu