Rīgas domei vēl nav secinājumu par ielu nesālīšanas efektivitāti (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bedres A.Čaka ielā
Foto: Bedres A.Čaka ielā Foto: Jānis Škapars/TVNET

No ceturtdienas uz sešām maģistrālajām ielām Rīgā netiek kaisīts sāls, taču Rīgas domes Satiksmes departamentam vēl nav nekādu secinājumu par šādas metodes efektivitāti.

Kā pastāstīja departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola, pēdējās divas dienas laika apstākļi nav sevišķi mainījušies, tādēļ secinājumus par ielu stāvokli un to drošību vēl nav iespējams noteikt. "Šajās dienās nav bijis atkusnis, kā arī nav palielinājusies sniega sega, tādēļ ceļu stāvoklis pagaidām ir nemainīgs," skaidroja pārstāve.

Vienlaikus viņa norādīja, ka sūdzības no cilvēkiem par situāciju uz šīm ielām departaments saņēmis nav. Bažas paudusi vien viena iedzīvotāja, kura bijusi norūpējusies par to, ka sniega šķūrētāji uz Kuldīgas ielas varētu sabojāt arī ceļa malā augošos kokus.

Kā ziņots, no 31.janvāra eksperimentālā kārtā sešās Rīgas maģistrālajās ielās netiek veikta brauktuvju apstrāde ar pretslīdes materiāliem, bet tās tikai attīrīs no sniega.

Eksperiments tiks veikts Grostonas ielā no Skanstes virsotnēm līdz Mālpils ielai, Krāsotāju ielā, Aizsaules ielā, Kuldīgas ielā no Vīlipa ielas līdz Slokas ielai, Bukaišu ielā, Ropažu ielā no Brīvības līdz Džutas ielai.

Lai pievērstu transporta līdzekļu vadītāju uzmanību, minētajās ielās ir uzstādīti informatīvi plakāti ar norādi, ka brauktuves netiek apstrādātas ar pretslīdes materiāliem.

Eksperiments tiks veikts, lai izvērtētu, vai ir nepieciešams veikt izmaiņas Rīgas transportbūvju uzturēšanas nosacījumos, skaidroja departamentā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu