Daugavpils dome ārkārtas sēdē atlaiž Futbola skolas direktoru Mackeviču

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Daugavpils domes deputātu vairākums ceturtdienas vakarā ārkārtas sēdē lēma atbrīvot no amata Futbola skolas direktoru Nauri Mackeviču.

Deputāti sēdē iztirzāja pret Mackeviču sāktās pārbaudes rezultātus. Iepriekš Mackevičs tika atstādināts no amata uz dienesta pārbaudes laiku, jo pašvaldībai bija radušās aizdomas par darbībām, kas saistītas ar iespējamiem daudzkārtējiem finanšu pārkāpumiem.

Domnieki Mackeviču iztaujāja vairāk nekā divas stundas. Pēc diskusijām deputāts Rihards Eigims (S) rosināja balsot par Mackeviča atstādināšanu. Opozīcijas deputāti rosināja direktoram izteikt rājienu, turklāt deputāts Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) norādīja, ka sēdes darba kārtība paredzēja, ka ziņojums par pārbaudes rezultātiem tiks tikai pieņemts zināšanai, kas nozīmē, ka par citām sankcijām lemt nebija plānots. Neraugoties uz kolēģu teikto, deputātu vairākums nobalsoja par Mackeviča atstādināšanu.

Ar pašu Mackeviču aģentūrai LETA pēc balsojuma sazināties neizdevās.

Pamatojot Mackeviča atstādināšanu, Daugavpils pašvaldībā skaidroja, ka pēdējo divu gadu laikā direktora darbību rezultātā Daugavpils pašvaldības budžetam, iespējams, nodarīts materiālais kaitējums.

Skolas audzēkņu vecāki un arī pilsētas treneri savās domei adresētajās vēstulēs iestājušies pret izglītības iestādes direktora atstādināšanu. Vecāki vēstulē izteica savu neizpratni un sašutumu par domes darbībām, atstādinot Mackeviču.

Pats Mackevičs, komentējot sākto pārbaudi, aģentūrai LETA iepriekš apgalvoja, ka pilsētas vadība jau ilgāku laiku meklējusi iespēju "tikt vaļā" no direktora, un viss notiekošais esot politisks lēmums un pasūtījums. "Tagad viņi formāli atrada iemeslu," piebildis Mackevičs.

Daugavpils Futbola skola dibināta 2016.gadā kā profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāde "Futbola centrs Daugavpils", bet šogad nosaukums mainīts uz Daugavpils Futbola skolu. Pašlaik skolā mācās 455 bērni 32 mācību-treniņu grupās.

Pēc Makeviča atstādināšanas izglītības iestādes vadībā iecelts Aleksandrs Vlasovs, kurš savulaik bijis iesaistīts spēļu rezultātu sarunāšanas skandālā, taču vēlāk, ņemot vērā sabiedrības negatīvo nostāju, viņš amatu pametis. Pašlaik skolu vada Sporta pārvaldes vadītājs Juris Stivriņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu