Lietuvā jau ir vairāk nekā 300 multimiljonāru (1)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Lietuvā jau ir vairāk nekā 300 multimiljonāru, un paredzams, ka viņu skaits atbilstoši pasaules tendencēm tuvāko desmit gadu laikā varētu divkāršoties, raksta Lietuvas biznesa ziņu avīze "Verslo žinios".

Starptautiskais tirgus izpētes uzņēmums "Euromonitor International" lēš, ka Lietuvā pašlaik ir 337 miljonāri, kuru īpašumu vērtība ir vismaz pieci miljoni ASV dolāru,

un vienlaikus prognozē, ka 2022.gadā multimiljonāru skaits valstī varētu sasniegt 419, bet 2030.gadā - 597.

Aktīvu pārvaldītāji un analītiķi norāda, ka personu kopējo īpašumu vērtība Lietuvā augs līdz ar ekonomikas attīstību, turklāt valstī pieaug jaunu cilvēku skaits, kuri jau nopelnījuši savu pirmo miljonu.

Kā uzskata "Euromonitor International" eksperti, drošākā attīstības stratēģija augstas pievienotās vērtības preču ražotājiem un pakalpojumu sniedzējiem ir orientēties uz jauno miljonāru naudu, savukārt elektroniskās tirdzniecības attīstība būtiski palielina piekļuvi multimiljonāru naudai ne tikai Lietuvā, ASV vai Ķīnā, kur jaunbagātnieku rindas aug visstraujāk, bet arī citur pasaulē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu