TVNET testē: Rīgā durvis vēris pirmais gastrotirgus Latvijā (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Brīvdienās atvērts Centrālais Gastro Tirgus, kas ir pirmais iekštelpu gastrotirgus Latvijā, kur vairāk nekā 20 dažādi ēdinātāji un divi bāri piedāvā viesiem plašu starptautisko un vietējo ēdienu klāstu.

Idejas autors Viktors Ravdive stāsta: "Centrālais Gastro Tirgus ir sarežģītākais projekts, kuru ir nācies īstenot; Latvijā nevienam nav pieredzes šādu projektu realizēšanā. Un tomēr mums viss ir izdevies, un visa komanda ir priecīga, ka Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem tiks atklāta jauna vieta, kur baudīt dzīvi un gardu maltīti!"

Centrālais Gastro Tirgus koncepts paredz, ka visi ēdieni tiek gatavoti uz vietas apmeklētāju acu priekšā un katra no vietām piedāvā savu ēdienkarti.

Piedāvājums ir dažāds: grila restorāns, burgeri un picas, zupas un pelmeņi, hotdogi un suši, Āzijas street food piedāvājums, ēdieni tempurā, vistas gaļas ēdieni, pašmāju iecienītas receptes un daudzi citi. Centrālais Gastro Tirgus ir Eiropā pazīstams atpūtas un brīvā laika pavadīšanas modelis, kur brīvdienu vakaros satikties ar draugiem, kur doties pusdienās vai brokastīs kopā ar ģimeni un kur darba dienas laikā ieturēt pusdienas.

Gastro tirgus priekšrocība ir tā atrašanās vieta – Rīgas Centrāltirgus gastronomijas paviljonā, kas ļaus Rīgas iedzīvotājiem gan iepirkties tirgū, gan ieturēt maltīti mūsdienīgā vidē.

Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks stāsta par gastrotirgus izveidi: "1930. gadā Rīgas Centrāltirgus tika atzīts par lielāko Eiropā un 1931. gadā – par to laiku modernāko tirgu. Centrālā Gastro Tirgus izveide ir mūsdienīgs risinājums; esam pārliecināti par pareizā ceļa izvēli, lai attīstītu mūsdienīgu vidi un izveidotu vietu, kur satiktos Rīgas gardēži."

Centrālais Gastro Tirgus piedāvā arī izaicināt sevi un realizēt savas idejas Pop Up konceptā. Īslaicīgai nomai tiks piedāvāts pilnībā aprīkots kiosks, kur interesenti varēs atvērt savu ēdināšanas vietu, bet pavāri – izmēģināt drosmīgas idejas.

Centrālā Gastro Tirgus darba laiks būs no plkst. 10.00 rītā līdz plkst. 22.00 vakarā, bet piektdienās un sestdienās gastrotirgus strādās līdz plkst. 02.00 naktī. Šeit tiks rīkotas mūziķu un dīdžeju uzstāšanās, pasākumi un citas aktivitātes.

Gastronomijas paviljona un Centrālais Gastro Tirgus oficiālā atklāšana notiks 9.februārī, plkst 15:00. Ir paredzēta izklaides programma, mūzika, radošā darbnīca bērniem un īpašais vakara viesis.

Foto, no Gasto Tirgus atvēršanas:

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu