Apdrošinātāji: "Brexit" ietekmēs OCTA polišu darbību

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Kārkliņš / LETA

Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) jeb "Brexit" ietekmēs transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas polišu darbību, aģentūrai LETA atzīmēja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

"Ņemot vērā, ka joprojām nav zināms scenārijs, pēc kāda notiks Lielbritānijas aiziešana, nevar precīzi prognozēt visas nianses, tomēr jau šobrīd ir skaidrs, ka tas var atstāt iespaidu arī uz OCTA jomu," teica Abāšins.

Viņš norādīja, ka, neatkarīgi no "Brexit" gala iznākuma, Lielbritānija arī pēc izstāšanās no ES paliks Zaļās kartes sistēmā, tādēļ radikālas izmaiņas nav paredzamas, taču, iespējams, pēc 29.marta, kad Lielbritānija atstās ES, šajā valstī vairs nevarēs iebraukt ar OCTA standartlīgumu, kas ir derīgs visās Eiropas Ekonomikas zonas valstīs, un papildus nāksies iegādāties Zaļo karti.

Pēc Abāšina teiktā, Zaļo karti būs iespējams noformēt pie apdrošinātājiem Latvijā vai arī iegādāties robežlīgumu jau pie iebraukšanas Lielbritānijā.

Tāpat viņš atzīmēja, ka gadījumā, ja tiks ieviesta robežkontrole uz Lielbritānijas robežas, ļoti iespējams tiks ieviestas arī apdrošināšanas esamības pārbaudes uz robežas.

"Ņemot vērā to, ka šobrīd vēl nav skaidrības, iesakām ikvienam transportlīdzekļa īpašniekam, kas pēc 29.marta plāno iebraukt Lielbritānijā, sekot līdzi informācijai par paredzamajām izmaiņām un tām laikus sagatavoties," sacīja LTAB valdes priekšsēdētājs.

LTAB nodrošina OCTA apdrošināšanas sekmīgu darbību valstī. OCTA Latvijā tika ieviesta 1997.gadā, lai nodrošinātu ceļu satiksmes negadījumos cietušo trešo personu interešu aizsardzību. Sākotnēji birojs darbojās Finanšu ministrijas pakļautībā, bet kopš 2004.gada tā ir neatkarīga institūcija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu