Slovēņu supertalants Dončičs: Porziņģis ir apbrīnojams spēlētājs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" jaunā zvaigzne slovēnis Luka Dončičs paudis gandarījumu, ka komandas sastāvam pievienojies Kristaps Porziņģis, kuru viņš uzskata par apbrīnojamu basketbolistu un cer kopā spēlēt ilgu laiku. 

23 gadus vecais Porziņģis maiņas darījumā ceturtdien no Ņujorkas "Knicks" komandas nonāca "Mavericks" vienībā, kur varēs spēlēt ar Dončiču. 

"Protams, man šī ziņa bija pārsteigums," pēc pēdējās "Mavericks" spēles ar Detroitas "Pistons" komandu Ziemeļamerikas medijiem sacīja Dončičs. "Esmu priecīgs, ka viņš nonācis mūsu sastāvā."

Janvāra pēdējā dienā "Maverciks" komanda viesojās Ņujorkā, kur "Madison Square Garden" arēnā puslaika pārtraukumā Porziņģis sarunājies Dončiču, bet iespējamo maiņu viņi neesot apsprieduši. 

"Esam pazīstami. Protams, esmu priecīgs, ka viņš nonācis "Mavericks". Porziņģis ir apbrīnojams spēlētājs, un notikušais ir laba lieta. Ceru, ka kopā spēlēsim ilgu laiku," norādīja Dončičs. 

Tieši Dončičs tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem favorītiem sezonas labākā debitanta balvai. "Mavericks" ar viņu nākotnē saista lielas cerības. 

"Viņš ir garš, apveltīts ar labu metienu, vāc atlēkušās bumbas un laukumā var paveikt ļoti daudz," mediju pārstāvjiem par Porziņģi norādīja Dončičs. "Domāju, ka viņš var kļūt par vienu no labākajiem spēlētājiem visā līgā. Pirms diviem gadiem mēs abi spēlējām Eiropas čempionātā. Vasarā mēģināšu viņu pierunāt, lai paliek Dalasā."

Ziemeļamerikas medijos izskanējušas runas, ka gaidāmajā vasarā Porziņģis ar "Mavericks" varētu parakstīt vien kvalifikācijas līgumu, kas līgā būtu bezprecedenta gadījums. 2020. gadā latvietis kļūtu par neierobežotu brīvo aģentu, ko arī basketbolists vēloties panākt. 

"Mavericks" savu vienīgo čempiontitulu izcīnīja 2011. gadā. Togad izcili spēlēja Porziņģa bērnības elks vācietis Dirks Novickis, kurš tika nosaukts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu