Stokholmas metro apsargi lieto spēku pret grūtnieci-bezbiļetnieci

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ekrānuzņēmums no video
Ekrānuzņēmums no video Foto: Ekrānuzņēmums

Zviedrijā sabiedrības sašutumu izraisījis video, kurā redzams, kā Stokholmas metro apsargi ar spēku izved no vilciena vagona un nomet uz stacijas sola grūtnieci, kurai tobrīd līdzi bija arī viņas mazā meita, vēsta raidorganizācija BBC.

Sieviete metro brauca bez biļetes. Pēc strīda ar kontrolieriem divi apsargi viņu ar spēku izveda no vagona un, joprojām lietojot spēku, nosēdināja uz sola stacijā. Video dzirdami kliedzieni un sievietes mazās meitas spiedzieni.

Sieviete pēc incidenta tika nogādāta slimnīcā. Abi apsargi uz laiku atstādināti, un par notikušo ierosināta izmeklēšana.

Policija norāda, ka incidents tiekot izmeklēts kā uzbrukums, jo sieviete esot tikusi savainota.

"Vairāki ar mobilajiem tālruņiem uzņemtie video liek domāt, ka apsargi pārāk daudz lietoja spēku," sabiedriskā transporta kompānijas SL pārstāvis Henriks Palmers paziņoja Zviedrijas medijiem.

Video strauji izplatījās sociālajos tīklos, daudziem komentētājiem sūdzoties, ka notikušajam varētu būt rasistiski motīvi, jo cietusī sieviete ir melnādaina. Daudzi nosodīja faktu, ka sievietes meitiņa tika atstāta raudot, kamēr apsargi izmantoja spēku pret viņas māti.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu