Hakeri internetā nopludinājuši vairāk nekā 2,2 miljardus zagtu paroļu (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Kiberdrošības sfēras eksperti atklājuši, ka vairāk nekā 2,2 miljardi paroļu ir brīvi pieejami hakeru forumos un nelegālās failu apmaiņas vietnēs, raksta “Wired”. Nopludināto paroļu vidū ir arī “Yahoo”, “Dropbox” un “LinkedIn” lietotāju dati.

Pagājušajā mēnesī austrāliešu speciālists Trojs Hants paziņoja, ka atradis daļu no nopludināto paroļu datubāzes, sauktas par “Collection #1”, kas augšupielādēta servisā “Mega”. Tajā bija vairāk nekā 773 miljoni epasta adrešu un 21 miljons paroļu, kas iegūti kopš 2008. gada.

Vēlāk tika atrastas arī pārējās datubāzes (sauktas par “Collection” 2-5), kurās bija vairāk nekā 840 gigabaiti zagtu lietotāju datu.

Kiberdrošības eksperts Kriss Roulends norādījis, ka tā ir viena no apjomīgākajām datu bāzēm vēsturē, kur apkopotas zagtas paroles un lietotāju dati. Tās lejupielādētas vairāk nekā tūkstoš reižu.

Eksperti pauž bažas, ka šādu datubāzu atrašana nopietni apšauba privātuma internetā nākotni, ņemot vērā, ka iepriekš hakeri mēģinājuši apjomīgās datubāzes pārdot.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu