"Danske Bank" peļņa pērn sarukusi par 28%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Danske Bank
Danske Bank Foto: Reuters/ScanPix

Dānijas banku grupa "Danske Bank" pērn strādāja ar 15 miljardu kronu (divu miljardu eiro) tīro peļņu, kas ir par 28% mazāk nekā pirms gada, teikts piektdien publiskotajā bankas paziņojumā.

Taču, neskatoties uz šo kritumu, peļņa saskanējusi ar analītiķu iepriekš izteiktajām prognozēm un bijusi pietiekami liela, lai pārliecinātu investorus par bankas finansiālo stabilitāti.

Oktobrī ieceltais "Danske Bank" pagaidu vadītājs Jespers Nīlsens norāda, ka pagājušais gads bijis sarežģīts, ņemot vērā kritiku, kas tika izteikta pēc atklātā naudas atmazgāšanas skandāla bankas Igaunijas filiālē.

Ņemot vērā šo skandālu, Nīlsens pavēstīja, ka banka īsteno stingrākus kontroles pasākumus, lai novērstu līdzīgu situāciju atkārtošanos.

"Danske Bank" arī prognozē, ka šogad tā strādās ar 14-16 miljardu kronu peļņu.

2014.gadā Igaunijas finanšu pakalpojumu uzraudzības iestāde paziņoja, ka "Danske Bank" Igaunijas filiālē konstatējusi liela mēroga ilgstošus noteikumu par cīņu pret naudas atmazgāšanu pārkāpumus.

Lēsts, ka laikā no 2007. līdz 2015.gadam caur "Danske Bank" Igaunijas filiāli varēja tikt atmazgāts līdz pat astoņiem miljardiem eiro, ziņoja Dānijas prese. Tomēr pēdējā laikā izteikti pieņēmumi, ka atmazgātā summa bijusi daudz lielāka.

"Danske Bank" ir filiāles arī Latvijā un Lietuvā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu