F-1 komanda "Sauber" oficiāli kļūst par "Alfa Romeo"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komanda "Sauber" oficiāli mainījusi savu nosaukumu uz "Alfa Romeo", paziņojusi vienība.

"Sauber" vārds F-1 čempionātā bijis jau kopš 1993.gada, tomēr ar jauno sezonu tas pazudīs no šī sacensību seriāla.

Tikmēr pagājušajā sezonā Itālijas autobūves kompānija "Alfa Romeo" atgriezās F-1 čempionātā pēc vairāk nekā 30 gadu prombūtnes un noslēdza ilgtermiņa sadarbību ar "Sauber". Savukārt šobrīd uzņēmums pārdēvējis arī komandu.

Tiesa, "Sauber" vienībai arī turpmāk būs tie paši īpašnieki un vadītāji, vienkārši sadarbība ar "Alfa Romeo" kļuvusi ciešāka.

Nākamajā sezonā "Alfa Romeo" sastāvā brauks pieredzējušais somu pilots Kimi Reikenens un itālis Antonio Džovinaci.

"Sauber" komandai veiksmīgākā bija 2008.gada sezona, kad tā, esot BMW paspārnē, izcīnīja savu vienīgo uzvaru F-1 čempionāta sacensībās. Pēdējās sezonās tā sacentās ar "Ferrari" dzinējiem atkal progresēja, iepriekšējā gadā Konstruktoru kausā izcīnot astoto vietu.

Tikmēr "Alfa Romeo" bija dominējošs spēks F-1 čempionāta pirmssākumos, pie čempiontituliem tiekot Nino Farinam un Huanam Manuelam Fanhio.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu