Bordāns ticies ar Rīgas apgabaltiesas un Rīgas reģionu tiesu vadību (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Bordāns
Jānis Bordāns Foto: Evija Trifanova/LETA

Efektīvu un taisnīgu tiesas procesu raksturo ne tikai ātrums, bet arī kvalitatīvs spriedums, piektdien tikšanās laikā ar Rīgas apgabaltiesas un Rīgas reģionu tiesu vadību pauda tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Kā aģentūru LETA informēja Tieslietu ministrijas (TM) pārstāve Alise Dārzniece, Bordāns piektdien tikās ar Rīgas apgabaltiesas un Rīgas reģionu tiesu vadību, lai analizētu tiesu darbības efektivitāti un pārrunātu nepieciešamos uzlabojumus tiesas procesos.

Komentējot spriedumu kvalitāti, Bordāns sacīja, ka tiesu darbs bieži tiek vērtēts pēc lietu izskatīšanas ātruma, kas viennozīmīgi ir viens no būtiskākajiem rādītājiem. Ministrs uzsvēra, ka vēlas rosināt turpmāk tiesu darbā kā galveno efektivitātes noteikšanas kritēriju izvirzīt tieši taisnīguma sasniegšanu caur kvalitatīvu spriedumu visos tiesas procesos un instancēs. Līdz ar kvalitātes celšanos, uzlabosies arī rezultatīvie rādītāji un tiks panākts tiesisks un taisnīgs tiesas procesa iznākums, norādīja Bordāns.

Tikšanās laikā tika pārrunāti vairāki problēmjautājumi un apspriesti to iespējamie risinājumi tiesu procesu uzlabošanai, piemēram, advokātu un prokuroru procesuālo pienākumu un to izpildes izvērtēšana. Tāpat sanāksmē tika diskutēts par procesuālo līdzekļu negodprātīgas izmantošanas problēmu, kā arī konstatēts vienotas izpratnes trūkums attiecībā uz procesuālo līdzekļu pilnīgu izmantošanu tiesu praksē.

Par identificētajām problēmām tiks turpinātas sarunas gan ar tiesnešiem, gan advokātiem, gan prokuroriem, lai kopīgi rastu nepieciešamos risinājumus, tādējādi paātrinot un efektivizējot tiesu procesus, piebilda Dārzniece.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu