EK gaļas skandāla lietā uz Poliju sūtīs inspektorus (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Ieva Leiniša/LETA

Eiropas Komisija (EK) piektdien paziņoja, ka sūtīs uz Poliju inspektoru komandu, šādi reaģējot uz ziņām, ka Polijas lopkautuvē kauti slimi lopi, bet gaļa pārdota cilvēku patēriņam.

"EK kontrolieri pirmdien tiks nosūtīti uz Poliju, lai izvērtētu situāciju uz vietas," sacīja EK preses sekretāre, norādot, ka problēma skārusi 14 Eiropas Savienības (ES) valstīs.

EK pieprasījusi Polijai aktivizēt sistēmu, lai izsekotu un atsauktu gaļu, kas varētu būt bojāta.

Nav veikta pienācīga dzīvnieku veterinārā kontrole, bet gaļa, "iespējams, nav piemērota cilvēku patēriņam", EK norādīja savā pārtikas drošības trauksmes datubāzē.

Citas ES valstis, kurās līdzās Polijai nonākusi skandālā ierautās kautuves gaļa, ir Igaunija, Somija, Francija, Vācija, Ungārija, Latvija, Lietuva, Portugāle, Rumānija, Slovākija, Spānija, Zviedrija un Čehija.

Skandāls sākās pēc tam, kad Polijas raidsabiedrība TVN24 pagājušajā nedēļas nogalē pārraidīja slepeni veidotu reportāžu, kurā dokumentēta slimu govju kaušana, pārkāpjot likumu, Ostrovas Mazoveckas pilsētā Polijas ziemeļaustrumos.

Polijas veterinārā inspekcija šonedēļ anulēja šīs lopkautuves darbības atļauju.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu