Centrāltirgū atvērs pirmo iekštelpu gastro tirgu Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Atjaunotais Gastronomijas paviljons Rīgas Centrāltirgū
Atjaunotais Gastronomijas paviljons Rīgas Centrāltirgū Foto: Zane Bitere / LETA

Centrāltirgū Rīgā šodien tiks atvērts pirmais iekštelpu gastro tirgus Latvijā, kurā vairāk nekā 20 dažādi ēdinātāji un divi bāri piedāvās apmeklētājiem starptautisko un vietējo ēdienu klāstu, informēja restorānu grupas "Resto-Rātors" mārketinga vadītāja Alina Zela.

Viņa teica, ka gastro tirgus ir Eiropā pazīstams atpūtas un brīvā laika pavadīšanas modelis, kur brīvdienu vakaros satikties ar draugiem, kur doties pusdienās vai brokastīs kopā ar ģimeni un kur darba dienas laikā ieturēt pusdienas. Koncepts paredz visus ēdienus gatavot uz vietas apmeklētāju acu priekšā un katra no vietām piedāvā savu ēdienkarti.

Centrāltirgus apmeklētājiem būs pieejams grila restorāna piedāvājums, burgeri, picas, zupas un pelmeņi, kā arī ātrās uzkodas - hotdogi, Āzijas ielu ēdiens, ēdiens tempura mīklā, vistas gaļas ēdieni, pašmāju receptes un citi.

Idejas autors Viktors Ravdive norāda, ka šāda koncepta ieviešana Rīgas centrāltirgus telpās bijis līdz šim sarežģītākais projekts, kuru nācies īstenot, jo Latvijā nevienam nav pieredzes šādu projektu realizēšanā, tomēr tas ir sekmīgi izdevies. Gastro tirgus priekšrocība ir tā atrašanās vieta - Rīgas centrāltirgus gastronomijas paviljons, kas ļaus Rīgas iedzīvotājiem iepirkties tirgū un ieturēt maltīti.

Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks sacīja, ka šāda koncepta izveide ir mūsdienīgs risinājums. "Esam pārliecināti par pareizā ceļa izvēli, lai attīstītu mūsdienīgu vidi un izveidotu vietu, kur satiktos Rīgas gardēži," sacīja Druvinieks.

Idejas autori norāda, ka šajā vietā būs iespēja realizēt arī savas idejas "pop-up" konceptā, īslaicīgai nomai piedāvājot pilnībā aprīkotu kiosku, kur interesenti varēs atvērt savu ēdināšanas vietu, bet pavāri - izmēģināt drosmīgas idejas.

Iekštelpu gastro tirgus būvniecības darbi Rīgas centrāltirgū tika uzsākti pērnā gadā jūnijā un pilnībā pabeigti šogad janvārī, kam sekoja labiekārtošanas darbi. Tā kopējā platība ir 1079,6 kvadrātmetri ar 380 sēdvietām, un tas atrodas renovētajā Rīgas centrāltirgus gastronomijas paviljonā.

Gastronomijas paviljona un gastro tirgus oficiālā atklāšana notiks 9.februārī, plkst.15.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu