"VEF Rīga" pievienojas saspēles vadītājs Kouzijs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Glens Kouzijs
Glens Kouzijs Foto: VEF Rīga/Facebook

Latvijas vicečempionei basketbolā "VEF Rīga" pievienojies amerikāņu saspēles vadītājs Glens Kouzijs.

Šo sezonu 26 gadus vecais Kouzijs iesāka Dienvidkorejas klubā Seulas "Samsung Thunders", kura sastāvā vidēji spēlē guva 11,2 punktus un veica 3,3 rezultatīvas piespēles, bet decembrī viņš pārcēlās uz Čehijas komandu Nimburkas ČEZ, kuras rindās bija līdz pievienošanās "VEF Rīga" komandai. Čehijas vienības sastāvā FIBA Čempionu līgā piecās spēlēs Kouzijam vidēji bija 6,4 punkti un 1,4 rezultatīvas piespēles.

"Mums bija svarīgi piesaistīt spēlētāju, kuram ir pieredze Eiropas basketbolā un gandrīz visās komandās, kurās Kouzijs ir spēlējis, viņš bijis labs punktu guvējs, kurš var arī dalīties ar bumbu, iesaistot spēlē partnerus. Šī sezona sezona Glenam bijusi izmaiņām pilna, bet kopumā viņš sevi ir solīdi pierādījis Eiropā, demonstrējot gan labu sniegumu iepriekšējā sezonā Polijā, gan uzrādot kopējo progresu pēdējo sezonu laikā. Glens Kouzijs ir mērķtiecīgs cilvēks un uzņēmības pilns palīdzēt komandai īstenot mērķus," "VEF Rīga" citē komandas galvenā trenera Jāņa Gailīša teikto.

Kouzijs savu koledžas basketbolista karjeru noslēdza 2014.gadā Dienvidkentakī Universitātes komandā, ar kuru vienu reizi iekļuva arī NCAA Marta trakumā jeb izslēgšanas spēlēs. Savu profesionālo karjeru Kouzijs sāka 2014./2015. gada sezonā Francijas otrās līgas klubā "ALM Evreux", kura sastāvā savā debijas sezonā Eiropā viņš guva vidēji 16,3 punktus un veica 4,1 rezultatīvu piespēli.

Nākamajā sezonā viņš pārcēlās uz Adrijas līgas klubu "KK Zadar" (Adrijas līgā vidēji 12,5 punkti un 2,0 rezultatīvas piespēles), bet tās pašas sezonas izskaņu pavadīja Turcijas otrās līgas klubā "Pertevniyal" (15,4 punkti un 4,6 rezultatīvas piespēles).

2016./2017.gada sezonā Kouzijs spēlēja Itālijas otrās līgas vienībā Tortonas "Bertram", turpinot demonstrēt rezultatīvu sniegumu - vidēji spēlē 18,8 punkti un 4,0 rezultatīvas piespēles. Nākamo sezonu Kouzijs pavadīja Polijas vadošā čempionāta klubā Toruņas "Polski Cukier" kura rindās viņam vidēji spēlē 16,7 punkti un 4,9 rezultatīvas piespēles. Kouzijs palīdzēja savai komandai izcīnīt Polijas kausu, izšķirošajā spēlē gūstot 36 punktus.

"VEF Rīga" ar trim uzvarām 16 spēlēs VTB Vienotās līgas tabulā ieņem priekšpēdējo vietu 14 komandu konkurencē. Savukārt "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā galvaspilsētas vienība ar 19 panākumiem 21 cīņā ir otrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu