Par ģipša eņģeļa zādzību kapos piespriež pusgadu aiz restēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Cietums; ilustratīvs attēls.
Cietums; ilustratīvs attēls. Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa piespriedusi sešus mēnešus ilgu ieslodzījumu kādai personai, kura pērn augustā kapos nolaupīja ģipša eņģeļa skulptūru, liecina publiski pieejamais anonimizētais tiesas spriedums.

Tajā skaidrots, ka persona ieradusies kapsētā, kur pārliecinājusies, ka netiek novērota, tad ar kāju iespērusi pa ģipša skulptūru un ar spēku to norāvusi. Tādā veidā tika apgānīta kapavieta, kā arī nolaupīta 150 eiro vērtā skulptūra.

Spriedumā norādīts, ka notiesātā persona ar prokuroru noslēdza vienošanos par vainas atzīšanu, attiecīgi tiekot sodīta ar brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem. Personai tāpat būs jāatmaksā 150 eiro vērtais mantiskais zaudējums.

Persona tika notiesāta pēc Krimināllikuma 228.panta trešās daļas par kapa, apbedījuma urnas, apbedīta vai neapbedīta līķa apgānīšanu, ja tā saistīta ar pieminekļa, apbedījuma urnas vai citu uz kapa vai kapā, vai pie apbedījuma urnas esošu priekšmetu nolaupīšanu. Par šādu likumpārkāpumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu