Politiski represētie konferencē apspriež "čekas maisus", rehabilitāciju un memoriālu stāvokli (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas pilī notiek fonda "Sibīrijas bērni" rīkotā konference "1941.gada 14.jūnija piemiņai". Ilustratīvs attēls
Rīgas pilī notiek fonda "Sibīrijas bērni" rīkotā konference "1941.gada 14.jūnija piemiņai". Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas Politiski represēto apvienības (LPRA) gadskārtējā konferencē sestdien apspriesti jautājumi saistībā ar tā dēvētājiem "čekas maisiem", sociālo rehabilitāciju un represēto personu piemiņai veltīto memoriālu stāvokli, pastāstīja LPRA priekšsēdētājs Ivars Kaļķis.

Sniedzot savu ziņojumu, Kaļķis norādījis, ka ir nepieciešams izvērtēt tā dēvētajos "čekas maisos" iekļauto personu sniegtās atbildes un skaidrojumus, taču tam nevajadzētu notikt piespiedu kārtā.

Biedrības pārstāvji pozitīvi vērtē, ka no šī gada atkārtota sociālā rehabilitācija represētajām personām pieejama reizi divos gados. Iepriekš šie rehabilitācijas pakalpojumi represētajiem bija pieejami reizi trīs gados.

Kaļķis arī norādīja, ka, pērn biedrība saņēma lielāku valsts dotāciju, kā rezultātā bija iespējams atvēlēt lielākus līdzekļus represētajām personām veltītajiem pieminekļiem desmit pašvaldībās. Kaļķis arī norādīja, ka "Likteņdārzā" pabeigts politiski represētām mātēm veltīts piemineklis, taču jāturpina darbs pie tā ansambļa veidošanas.

Tāpat biedrības priekšsēdētājs pauda gandarījumu par to, ka aizvadītajā Latvijas valsts simtgades gadā politiski represētām personām un pretošanās kustības dalībniekiem tika piešķirts vienreizējs pabalsts 100 eiro apmērā.

Pēc Kaļķa teiktā, atzinīgi vērtējams biedrības paveiktais Alūksnē, kur tiek veikta vēsturiskā izpēte apzinātajās Latvijas nacionālo partizānu pozīcijās.

Biedrības priekšsēdētājs konferencē arī izteica pateicību iepriekšējam Ministru kabineta sastāvam, kā arī pauda cerību, ka jaunizveidotā valdība iespēju robežās tikpat ļoti palīdzēs LPRA darbībai.

Konferencē par apvienības priekšsēdētāju atkārtoti tika ievēlēts Kaļķis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu