Daugaviņš gūst 13. vārtus šosezon KHL

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Jānis Škapars/TVNET

Neveiksmes Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlēs sestdien cieta Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas, vienīgajam izceļoties Kasparam Daugaviņam, kurš guva vārtus Maskavas "Spartak" zaudējumā.

Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Spartak" mājās ar 3:5 (0:1, 0:1, 3:3) piekāpās KHL čempionei Kazaņas "Ak Bars".

Vārtus Daugaviņš guva nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, kad panāca 2:4. Lai gan maskavieši no četru vārtu deficīta ātri panāca 3:4, komanda nespēja atspēlēties un cieta zaudējumu.

Šajā mačā Daugaviņš nospēlēja 17 minūtes un 11 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, bet Karsums 14 minūtēs un 39 sekundēs veica divus metienus, pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un izprovocēja vienu pārkāpumu.

Daugaviņš šosezon 55 spēlēs guvis 13 vārtus un veicis 22 rezultatīvas piespēles, savukārt Karsums 50 cīņās guvis deviņus vārtus un veicis 15 rezultatīvas piespēles.

Kā pirmais sestdien laukumā devās vārtsargs Jānis Kalniņš, kura pārstāvētā Helsinku "Jokerit" viesos ar 2:8 (1:1, 1:2, 0:5) kapitulēja Astanas "Baris" hokejistiem.

Kalniņš 45 minūtēs ielaida sešus vārtus un atvairīja 21 metienu, viņa vietā stājoties Raienam Zapolskim, kurš 15 minūtēs ielaida vēl divas ripas.

Vēlāk neveiksmi cieta arī aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ", kas savā laukumā ar 0:4 (0:1, 0:2, 0:1) piekāpās Maskavas CSKA hokejistiem.

Kulda uz ledus pavadīja 15 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus un izprovocēja vienu pārkāpumu. Kulda šosezon 55 spēlēs guvis divus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

Tāpat "sauso" neveiksmi cieta uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kas savā laukumā ar rezultātu 0:3 (0:0, 0:2, 0:1) atzina Vladivostokas "Admiral" pārākumu.

Indrašis šoreiz nospēlēja 20 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā izpildīja piecus metienus. Šosezon uzbrucējs 49 spēlēs izcēlies ar 14 vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm.

Rīgas "Dinamo" sestdien viesos ar rezultātu 1:3 (0:0, 1:1, 0:2) piekāpās Baltkrievijas klubam Minskas "Dinamo". Rīgas komanda no Rietumu konferences pirmā astoņnieka atpaliek divus punktus, bet, ja šodien uzvarētu pamatlaikā, iekļūtu "play-off" zonā.

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 92 punktu 55 mačos ir Maskavas CSKA, kas par vienu punktu apsteidz Sanktpēterburgas SKA.

Trešā ar 78 punktiem 56 spēlēs ir Jaroslavļas "Lokomotiv", kamēr uzreiz aiz tās par četriem punktiem atpaliek 55 mačus aizvadījusī Helsinku "Jokerit". Piektā ar 65 punktiem 56 cīņās ir Maskavas "Dinamo", bet sestā ar 62 punktiem 56 spēlēs ir Maskavas "Spartak".

Devītā ar 54 punktiem 56 mačos ir Rīgas "Dinamo", kas pirmajam astoņniekam zaudē divus punktus, kamēr aiz Latvijas vienības desmitajā vietā ar 42 punktiem 56 cīņās ir Čerepovecas "Severstaļ".

Austrumu konferences līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 87 punkti 56 mačos, bet tai ar 77 punktiem seko Astanas "Baris", kamēr 75 punkti ir Boba Hārtlija trenētajai Omskas "Avangard", kas aizvadījušas attiecīgi 55 un 57 spēles.

Tikmēr desmitajā vietā ar 47 punktiem 55 cīņās ir Pekinas "Kuņluņ Red Star", kuru pārstāv aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu