Fizdeils par sarunu ar Porziņģi: Mēs pat nedaudz pasmējāmies

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Deivids Fizdeils un Kristaps Porziņģis
Deivids Fizdeils un Kristaps Porziņģis Foto: EPA/AP/LETA/TVNET kolāža

Tiešām jutu, ka mums ar Kristapu Porziņģi bija labas attiecības, atzinis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" galvenais treneris Deivids Fizdeils.

Porziņģis naktī uz piektdienu (pēc Latvijas laika) tika aizmainīts uz Dalasas "Mavericks" komandu.

Pēc maiņas darījuma "Knicks" galvenais treneris aprunājies ar Latvijas basketbolistu. Viņi viens no otra atvadījušies uz pozitīvas nots.

"Mums bija laba saruna. Protams, viens otram novēlējām visu to labāko. Mēs pat nedaudz pasmējāmies, jo mums tā arī neizdevās kopā aizvadīt nevienu spēli kā to vēlējāmies," portālā ESPN citēts Fizdeils.

Porziņģis pērn februārī guva ceļgala traumu, tāpēc teju jau gadu nav spēlējis. Savukārt Fizdeils komandai pievienojās pērn maijā. 

Kopš NBA debijas 2015. gadā, Porziņģim bijuši 4 dažādi galvenie treneri "Knicks" komandā - Dereks Fišers, Kurts Rembiss, Džefs Hornāčeks un Fizdeils.

Aizvadītajā vasarā Fizdeils arī ciemojās Liepājā, lai tiktos ar Porziņģi un iepazītu viņa dzimto pilsētu.

"Visu laiku bijām kopā. Tiešām jutu, ka mums bija labas attiecības. Tāpēc man nav ko nožēlot," piebilda "Knicks" galvenais treneris.

Ar 10 uzvarām un 41 zaudējumu "Knicks" komanda šobrīd ir pēdējā vietā visā līgā. Ņujorkas vienībai patlaban ir 12 zaudējumu sērija.

Iepriekš mediji vēstīja, ka Porziņģis esot neapmierināts ar "Knicks" komandas virzību, tāpēc Latvijas basketbolists pieprasījis kluba vadībai, lai viņu aizmaina.

Fizdeils uzskata, ka Porziņģa vēlme pārcelties neesot bijusi saistīta ar "Knicks" komandas sniegumu šosezon, jo neapmierinātība ar kluba darbībām bijusi jau iepriekš, tāpēc Latvijas basketbolists neesot vairs saskatījis sev nākotni Ņujorkā. 

"Man tā arī neradās iespēja viņu trenēt, taču es būtu ļoti sajūsmināts to darīt. Bet viņš juta, ka viņam vislabākais būtu jauns sākums. Nekad nevēlies redzēt šādu spēlētāju aizejam, taču mēs esam sajūsmā par savu nākotni," laikraksts "New York Post" citē Fizdeilu.

"Knicks" komanda, aizmainot Porziņģi uz "Mavericks", atbrīvojusi vasarai brīvus līdzekļus aptuveni 74 miljonu ASV dolāru apmērā, lai brīvo aģentu tirgū varētu piesaistīt divas NBA zvaigznes.

Ziemeļamerikas mediji vēsta, ka "Knicks" redzeslokā esot pat tādas kalibra spēlētāji kā Kevins Durants no Goldensteitas "Warriors" un Kairijs Ērvings no Bostonas "Celtics".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu