Venecuēlas gaisa spēku ģenerālis pievienojas Gvaido nometnei (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Francisco Yánez
Francisco Yánez Foto: Ekrānšāviņš no video

Cīņā par varu Venecuēlā kāds augsta ranga militāro aprindu pārstāvis oficiāli pārgājis opozīcijā esošā Venecuēlas Nacionālās sapulces līdera Huana Gvaido pusē. Gaisa spēku ģenerālis Francisko Janešs (Francisco Yánez) darījis zināmu, ka atzīst Huanu Gvaido par prezidenta vietas izpildītāju. Video ierakstā, kas izplatīts sociālajos tīklos, ģenerālis izsaka apsūdzības līdzšinējam „diktatoriskajam” Venecuēlas prezidentam Nikolasam Maduro, kurš pašlaik tikai ar armijas atbalstu cenšas noturēties pie varas.

Ģenerālis norāda, ka atsakās atzīt esošā prezidenta Nikolasa Maduro „diktatorisko autoritāti” un ar „patriota un demokrāta lepnumu” atzīst Gvaido par Venecuēlas prezidenta pienākumu izpildītāju.

Ģenerālis Francisko Janešs pašlaik ir Venecuēlas gaisa satiksmes stratēģiski militārās plānošanas direktors. Bet tikmēr Venecuēlas gaisa spēku priekšnieks, Maduro piekritējs tviterī publicējis attēlu, kurā Janešs nosaukts par nodevēju. (Spāniski – Traidor”

Huans Gvaido 23.janvārī pasludināja sevi par prezidenta pienākumu izpildītāju un vēl šonedēļ aicināja tautu uz protestiem, lai pārliecinātu armiju vērsties pret Maduro un piespiestu viņu sarīkot jaunas vēlēšanas.

Maduro tomēr negrasās atteikties no varas un uzstāj, ka ir demokrātiski ievēlēts uz otru prezidentūras termiņu. Venecuēlas armijas vadība ir paziņojusi, ka atbalsta Maduro.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu