"Lightning" hokejisti kā pirmie šosezon NHL sasniedz 80 punktu robežu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Stīvens Stemkoss (no kreisās) un Ņikita Kučerovs
Stīvens Stemkoss (no kreisās) un Ņikita Kučerovs Foto: AP/LETA

Tampabejas "Lightning" komanda sestdien pēc kārtējās uzvaras kā pirmā Nacionālajā hokeja līgā (NHL) sasniegusi 80 punktu robežu.

"Lightning" sestdien izbraukumā ar rezultātu 3:2 (1:0, 2:1, 0:1) uzvarēja Ņujorkas "Rangers" hokejistus.

Teicamu sniegumu viesu vārtos demonstrēja Luiss Domingess, kurš atvairīja 31 metienu.

Šī viņam bija tikai otrā reize pēdējo sešu nedēļu laikā, kad viņš uzsāka spēli "Lightning" vārtos, jo viņam jāsamierinās ar otrā vārtsarga vietu aiz krieva Andreja Vasiļevska muguras.

Vēl sezonas pirmajā daļā Vasiļevskis ārstēja traumu, kas Domingesam ļāva tikt pie lielāka spēles laika, turklāt viņš sevi apliecināja teicami, tiekot arī pie septiņu uzvaru sērijas. Tomēr vēlāk viņš atkal tika nosēdināts rezervē.

Savus 28. vārtus šosezon guva viens no "Lightning" uzbrukuma līderiem Stīvens Stemkoss, kurš tika atzīts par spēles spožāko zvaigzni jeb labāko spēlētāju.

NHL kopvērtējuma līdere "Lightning" kā pirmā šosezon sasniegusi 80 punktu robežu.

Tikmēr jau pie savas septītās uzvaras pēc kārtas tikusi Filadelfijas "Flyers" komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 5:4 (1:2, 1:1, 2:1, 1:0) apspēlēja Edmontonas "Oilers".

Uzvaru laukuma saimniekiem pagarinājuma trešās minūtes sākumā nodrošināja Nolans Patriks.

"Flyers" sestdien četrus no saviem pieciem vārtiem pamanījās gūt vairākumā, bet līdz šim šosezon komanda vēl nebija guvusi septiņas uzvaras pēc kārtas.

Savukārt neveiksmīgi turpina spēlēt pagājušās sezonas Stenlija kausa fināliste Vegasas "Golden Knights", kas sestdien izbraukumā ar 1:3 (1:1, 0:0, 0:2) atzina Floridas "Panthers" komandas pārākumu.

"Golden Knights" savā īsajā pastāvēšanas vēsturē pirmo reizi regulārajā čempionātā cietusi četrus zaudējumus pēc kārtas.

Uzvaras vārtus "Panthers" vienībai šajā mačā guva Maiks Hofmens.

Citviet trešo uzvaru pēc kārtas guvusi Vinipegas "Jets", kas savā laukumā ar rezultātu 9:3 (6:0, 2:2, 1:1) sagrāva Anaheimas "Ducks" hokejistus.

"Jets" pirmo reizi savā pastāvēšanas vēsturē pirmajā trešdaļā pamanījās iemest sešus vārtus, bet šajā mačā ar pirmo "hat-trick" karjerā izcēlās Džeks Rosloviks.

Līdz šim "Jets"/Atlantas "Trashers" kluba pastāvēšanas vēsturē tam savā laukumā viena mača laikā nevija izdevies gūt deviņus vārtus.

Tikmēr pie punktiem astotajā spēlē pēc kārtas tikusi Ņujorkas "Islanders" komanda, kas savā laukumā ar 4:2 (1:1, 0:0, 3:1) uzvarēja Losandželosas "Kings".

Šo astoņu spēļu laikā "Islanders" guvusi sešas uzvaras.

Sestdien Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers guva vārtus otrajā NHL spēlē pēc kārtas, bet viņa Pitsburgas "Penguins" izbraukumā ar rezultātu 2:3 (2:1, 0:2, 0:0) piekāpās Toronto "Maple Leafs".

Savukārt latviešu uzbrucējs Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas "Senators" komanda savā laukumā ar rezultātu 0:2 (0:2, 0:0, 0:0) piekāpās Detroitas "Red Wings" hokejistiem.

Austrumu konferences un visas līgas vadībā ar 80 punktiem 52 mačos atrodas Tampabejas "Lightning", kam ar 66 punktiem 51 spēlē seko Ņujorkas "Islanders".

Savukārt piektā ar 62 punktiem 52 spēlēs ir Pitsburgas "Penguins", desmitā ar 56 punktiem 51 cīņā ir uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", bet pēdējā starp 16 vienībām ar 43 punktiem 52 mačos ir Otavas "Senators",

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 71 punktu 52 cīņās ir Kalgari "Flames", bet 70 punktus guvusi Vinipegas "Jets".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu