Pentagons nosūtīs vēl 3750 karavīrus uz ASV un Meksikas robežu (1)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Aizsardzības ministrija nosūtīs vēl 3750 karavīrus uz robežu ar Meksiku, lai palīdzētu robežsargiem. Līdz ar to kopējais aktīvajā dienestā esošo karavīru skaits uz ASV un Meksikas robežas sasniegs 4350, svētdien paziņoja Pentagons.

Saskaņā ar ASV aizsardzības ministra pienākumu izpildītāja Patrika Šanahena otrdien sacīto, karavīru galvenais pienākums būs uzstādīt jaunas dzeloņstiepļu barjeras uz robežas un nodrošināt jaunu plašu mobilo izlūkošanas un novērošanas sistēmu robežas apgabalos.

Pentagons svētdien pavēstīja, ka novērošanas misija ilgs līdz 30.septembrim.

ASV Kongresa locekļi bažījas, ka misija uz ASV un Meksikas robežas novērš karavīru uzmanību no galvenā darba, kas ir cīņa pret ekstrēmistiem ārvalstīs un apmācībām kaujas misijām.

Pirmie aktīvā dienesta karavīri uz Meksikas robežu tika nosūtīti oktobra beigās. Misijai bija jābeidzas 15.decembrī, bet kopš tā laika tā pagarināta divreiz.

ASV prezidents Donalds Tramps vēlas, lai uz Savienoto Valstu robežas ar Meksiku tiktu uzbūvēts mūris. Trampa prasība piešķirt 5,7 miljardus ASV dolāru mūra būvniecībai izraisīja valdības darba daļēju apturēšanu no 22.decembra līdz 25.janvārim.

Piektdien prezidents atzina, kas sarunās ar demokrātiem par robežmūra finansēšanu progress nav panākts un ka viņš varētu izsludināt nacionālo ārkārtas stāvokli, lai apietu Kongresu un robežmūri uzbūvētu.

FOTO: Kā izskatās uz ASV-Meksikas robežas

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu