JKP ļaus Jurašam pašam izlemt par deputāta mandāta nolikšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Bordāns
Jānis Bordāns Foto: Zane Bitere/LETA

Jaunā konservatīvā partija (JKP) lēmumu nolikt vai nenolikt Saeimas deputāta mandātu pilnībā atstās politiķa Jura Juraša paša ziņā, šorīt telekanālā LNT stāstīja JKP līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Partija šodien pārrunās jautājumu par to, vai Jurašam būtu jānoliek mandāts pēc izdošanas kriminālvajāšanai, tomēr Bordāns uzskata, ka pārējie partijas biedri "var tikai palīdzēt ar viedokli".

Saeimas deputātu vairākums ir atbalstījis Juraša izdošanu kriminālvajāšanai. Jurašs 2016.gada vasarā publiski paziņoja, ka viņam esot piedāvāts kukulis, lai bijušā VAS "Latvijas Dzelzceļš" vadītāja Uģa Magoņa un Igaunijas uzņēmēja Oļega Osinovska kriminālprocess tiktu pārkvalificēts no kukuļdošanas uz tirgošanos ar ietekmi, par ko likumā paredzēts daudz maigāks sods. Jurašs paziņoja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs kavējot šī iespējamā nozieguma izmeklēšanu, savukārt pret viņu tika ierosināta lieta par izmeklēšanas informācijas izpaušanu.

Bordāna skatījumā, lieta pret Jurašu esot "sitiens" vēl no vecajām amatpersonām, daudzas no kurām ir amatos arī pēc valdības maiņas. Šīm amatpersonām arī neesot paticis, ka "mēs neklusējam" un ka JKP nosūtīja vēstules par situāciju ārvalstu vēstniecībām, kas varbūt neesot pats pareizākais rīcības veids, toties tas esot efektīvs.

Tieslietu ministrs izteicās, ka JKP izlēmusi šādi rīkoties, jo "runa jau nav tikai Jurašu", bet par tiesiskumu valstī kopumā, par ko sabiedrībā izpratne esot ļoti vāja.

Bordāns vērtēja, ka tālāk Juraša lietu JKP nekādi ietekmēt nevar, tomēr partija sekošot līdzi un, ja būs nepieciešams, uz atsevišķiem aspektiem vērsīs sabiedrības uzmanību.

Jaunais tieslietu ministrs joprojām nenoliedza, ka esot pamats profesionālu iemeslu dēļ vērtēt ģenerālprokurora darbu. Pēc Bordāna vārdiem, prokuroriem un tiesnešiem Latvijā jāstrādā pēc augstākajiem starptautiskajiem standartiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu