Itālija aicina Latvijas iedzīvotājus apmeklēt jauno tūrisma galamērķi – Markes reģionu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau otro gadu pēc kārtas starptautiskais tūroperators “Tez Tour” Latvijas iedzīvotājiem piedāvā tiešos čarterlidojumus uz gleznainā Itālijas Markes reģiona galvaspilsētu Ankonu. Lai noskaidrotu, ko šis reģions var piedāvāt mūsu tūristiem, portāls TVNET intervēja tā Reģionālās attīstības pārvaldes tūrisma nodaļas darbinieku Amedeo Cičarelli un “Tez Tour” direktoru Latvijā Konstantīnu Paļgovu.

“Markes reģions ievērojami atšķiras no citiem Itālijas reģioniem ar tā daudzpusīgo atpūtas un izklaides piedāvājumu. Jau pats reģiona vārds “Marke” itāliešu valodā ir daudzskaitlī. Tas simbolizē spēju būt daudzveidīgākam par citiem Itālijas reģioniem. Tajā ir gan klinšu stāvkrasti, gan daudzi veloceliņi, kuri veicina velotūrismu. Tāpat pie mums ir divi nacionālie parki un plašas iespējas iepirkties. Mūsu veikalos ir pieejami izcilas kvalitātes zīmoli – piemēram, tādi tekstilizstrādātāju un ādas ražotāju grandi kā Prada un Hogan. Turklāt tos var iegādāties par salīdzinoši izdevīgām cenām. Savukārt kultūras mīļotājiem ļoti patiks itāliešu komponista Rosīni un mākslinieka Rafaēla piemiņas gadadienai veltītie pasākumi, kuri norisināsies šogad. Tāpat mēs piedāvājam arī plašas aktīvās atpūtas iespējas,” saka Cičarelli.

“Mēs arī augstu novērtējam tūroperatora “Tez Tour” ieguldījumu Latvijas tūristu plūsmas organizēšanā uz Markes reģionam. Kopš pagājušogad sākām sadarbību, no Latvijas ir ieradušās jau 798 personas, kuras Markē ir pavadījušas 4459 naktis. Uzskatu, ka tas jau pagaidām ir pietiekami liels skaits. Mēs noteikti vēlētos šo sadarbību turpināt arī nākotnē un ceram, ka redzēsim arvien jaunus tūristus no Latvijas. Vienlaikus vēlos arī uzsvērt, ka mūsu reģionā ir lieliska tūrisma infrastruktūra, kura ļautu šīs pieaugošās tūristu plūsmas veiksmīgi apkalpot. Iespējas kaut vai viesnīcu vai citu apmešanās vietu ziņā ir milzīgas,” saka Cičarelli.

Tāpat arī “Tez Tour” direktors Latvijā Konstantīns Paļgovs intervijā portālam TVNET norāda, ka Markes reģions ir kļuvis par vienu no Latvijas iedzīvotāju populārākajiem galamērķiem Itālijā un sadarbība ar to ir ļoti aktīva. “Viņi paši vēlas, lai pie viņiem braucam, un izrāda iniciatīvu meklēt šeit sadarbības partnerus. Esam priecīgi, ka esam par tādiem kļuvuši un varam vienīgie Latvijā piedāvāt čarterlidojumus uz Itāliju. Lidot uz šo valsti ar pārsēšanos tomēr ir dārgi. Mūsu piedāvājums tādējādi ir ļoti izdevīgs. Uzskatu, ka mēs 2019. gadā uz šo galamērķi redzēsim būtisku pasažieru skaita pieaugumu. Īpaši tāpēc, ka reģions pats arī iegulda ievērojamus līdzekļus savas atpazīstamības veicināšanai. Mums atliek tikai braukt,” norāda Paļgovs.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc Latvijas iedzīvotājiem vajadzētu apciemot Markes reģionu, Paļgovs norāda, ka tas esot ļoti līdzīgs Toskānai. Daba tur esot ļoti skaista. Turklāt reģions būtiski atšķiroties no citām Itālijas daļām, kas esot interesanti. Tur ir arī izdevīgi iepirkties, jo preces ir salīdzinoši lētas. Daudz lētākas nekā tajā pašā Toskānā. Tāpat arī citās Itālijas daļās (piemēram, Venēcijā vai Sardīnijā) labas kvalitātes viesnīcu šādā cenu amplitūdā vienkārši nav. “Uzskatu, ka šis ar laiku varētu kļūt par vienu no populārākajiem Latvijas tūristu maršrutiem,” saka Paļgovs.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu