Latvijas tenisistes apņēmības pilnas "Fed Cup" cīņai ar Slovākiju (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas dāmu tenisa izlase ir apņēmības pilna šajā nedēļas nogalē "Arēnā Rīga" gaidāmajai Federāciju kausa (Fed Cup) Pasaules otrās grupas cīņai ar Slovākiju. 

Mači pret Slovākiju risināsies sestdien un svētdien. 

"Protams, ļoti patīkami beidzot spēlēt mājās, jo neesmu Latvijā spēlējusi kopš 12 gadu vecuma. Zinu, ka nebūs viegli, bet es jau nevaru vien sagaidīt mačus. Ceru, ka man nākotnē nebūs vairs traumu, jo veselība ir pati galvenā. Esmu emocionāla tenisiste, bet ceru gūt daudz pozitīvu emociju," pastāstīja viena no izlases līderēm Aļona Ostapenko. "Vairāk nekā divus mēnešus nespēlēju tenisu traumas dēļ. Tomēr tagad esmu labākā formā, nekā biju sezonas sākumā. Vēl gan neesmu gatava par visiem 100 procentiem."

Spēles klātienē "Arēnā Rīga" varētu apmeklēt aptuveni 5000 skatītāju. 

"Mums ir brīnišķīga, talantīga komanda. Domāju, varam daudz ko sasniegt, iet uz priekšu un izcīnīt uzvaras. Tāpat domāju, ka varam arī šokēt tenisa pasauli," sacīja Latvijas izlases kapteinis Adrians Žguns. 

Latvijas un Slovākijas pāra uzvarētāja aprīlī sacentīsies par vietu Pasaules pirmajā grupā, kamēr zaudētāja cīnīsies par neizkrišanu uz Eiropas/Āfrikas zonas pirmo grupu.

"Zinu, ka Viktorija Kužmova spēlē ļoti labi, ar Dominiku Cibulkovu es trenējos Austrālijā. Taču sestdien un svētdien cīnīsimies līdz galam. Ir pavisam cita motivācija cīnīties par savas valsts godu. Šīs spēles nebūs ikdienas turnīrs," teica šā brīža Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova. "Ir liels gods."

Slovākijai cīņā ar Latviju gatavojas palīdzēt Cibulkova (30. WTA), Viktorija Kužmova (46. WTA), Anna Karolīna Šmiedlova (61. WTA) un Rebeka Šramkova (188. WTA), tāpat tiek cerēts, ka duelī pret Latviju varēs piedalīties Magdalēna Ribārikova, kura ir planētas 69. numurs, tomēr jau labu laiku viņa cīnās ar veselības likstām.

"Būs ļoti laba atmosfēra. Slovākijas izlase ir tenisa lielvalsts. Būs grūti, bet mēs ticam, ka varam uzvarēt," sacīja Latvijas tenisa savienības (LTS) prezidents Juris Savickis. "Uzvarot dueļos Igaunijā un Krievijā, meitenes jau paveica lielu darbu."

Latvijas komandas sastāvā iekļauta arī 16 gadus jaunā Patrīcija Špaka, Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane.

Latvijas sieviešu tenisa izlase ar Ostapenko, Sevastovu, Marcinkēviču un Vismani sastāvā pagājušā gada aprīlī uzvarēja pārspēlēs par vietu Federāciju kausa pasaules otrajā grupā, iekļūstot starp planētas 16 labākajām komandām. Latvija Pasaules grupā spēlēja arī 1993. gadā, kad tajā bija 32 komandas.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu