"Ja es būtu vīrietis, es ar šādām problēmām nesaskartos" – ekonomikas ministra jauniņā padomniece cīnās par sieviešu tiesībām (33)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: скриншот видео

Pirms pāris dienām tapa zināms, ka par jaunā ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) padomnieci sabiedriskajās attiecībās kļuvusi 23 gadus vecā Beata Jonite, kura jauniešu vidū pazīstama kā influencere, jūtūbere un modes blogere. Ļaudis internetā jau metušies komentēt, vai Jonite vispār atbilst savam amatam, kā arī no viņas pagātnes izrakuši to, ka pirms vairākiem gadiem viņa pieķerta braucam reibumā un piecas diennaktis pavadījusi "septītajās debesīs". Beata atbildi parādā nav palikusi un vietnē "Facebook" publicējusi video, kurā dalās pārdomās par Latvijas sabiedrību un tās nosodījumu pret gados jaunām sievietēm, kuras dzīvē kaut ko sasniegušas. 

"Skuķis māk ar kājstarpi strādāt", "Vispār cērtama egle", "Nemiro tāds nemierīgs kārumnieks?", "Ja vecākiem vai pašam daudz naudiņas, tad viss ir iespējams!" u.tml. komentārus izpelnījusies Jonite pēc paziņojuma, ka kļuvusi par Nemiro padomnieci. 

"Man pašai par šo nāk smiekli, jo man ar pašvērtējumu viss ir labi," video atklāj jaunā sieviete un dalās pārdomās par Latvijas sabiedrību.

"Kāpēc šai vienai daļai Latvijas iedzīvotāju, kuri tik skaļi bļauj internetā, jauna sieviete automātiski asociējas ar kaut kāda veida prostitūtu vai neintelektuālu radījumu?" - vaicā Jonite, piebilstot, ka viņai ir divas vidusskolas izglītības un augstākā izglītība ekonomikā un politikā. 

Tāpat Jonite vēršas pie sabiedrības ar jautājumu: "Tieši kas ir tik nenormāli šausmīgs tajā, ka jaunai meitenei var interesēt, kā viņa izskatās un mode, un vienlaicīgi viņai var būt arī pelēkās šūnas?"

Video noslēgumā Jonite skumji nosaka: "Ja es būtu vīrietis, es droši vien ar šādām problēmām nesaskartos. (..) Tas ir patiesi bēdīgi, ka 2019. gadā man vispār būtu jārunā par šādu tēmu, jo tas kaut kādā ziņā parāda to, cik ļoti Latvijas sabiedrība ir varbūt pat atpalikusi šādā ziņā."

Komentāri (33)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu