"Viņa bija El Čapo "vitamīni"." Narkobaronu apsūdz pusaugu meiteņu izvarošanā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par "krustmāti Mariju" dēvēta sieviete regulāri iesūtījusi narkobaronam Joakinam Gusmanam jeb "El Čapo" fotogrāfijas ar jaunām meitenēm, no kurām dažas bija vien 13 gadus vecas. Gusmans un viņa sabiedrotie izvēlētās pusaudzes izvaroja vienā no narkobaronam piederošajiem rančo, par katru meiteni maksājot 5000 ASV dolāru, liecina piektdien atslepenoti tiesas dokumenti.

Gusmans dokumentos apsūdzēts nepilngadīgu meiteņu izvarošanā. Jaunāko no seksuāli izmantotajām meitenēm viņš saucis par saviem "vitamīniem", jo viņa esot narkobaronam devusi "dzīvību", ziņo "The Washington Post".

Dokumenti tika atslepenoti piektdien. Pirmdien Ņujorkā notiekošajā prāvā sāksies zvērināto apspriešanās. 

Gusmana advokāts Eduardo Balareso apsūdzības nodēvējis par "ārkārtīgi piedauzīgām".

"Hoakins noraida apsūdzības, kurām nav nekādu pierādījumu un kuras tika uzskatītas par pārāk aizspriedumainām un neuzticamām, lai tās izmantotu tiesā," paziņoja advokāts. "Nepatīkami, ka šie materiāli tika publiskoti tieši pirms zvērināto apspriešanās."

El Čapo prāva Ņujorkā norisinās nepilnus trīs mēnešus. Tās laikā vairāk nekā 50 prokuroru pieaicināto liecinieku aprakstījuši Gusmanu kā nežēlīgu Sinaloa karteļa vadītāju un biežu laulības pārkāpēju. Portāls TVNET jau iepriekš rakstījis par pārsteidzošākajiem apgalvojumiem, kas izskanējuši tiesas zālē. 

Taču stāsti par tādām tēmām kā seksuālās perversijas, ticēšana "iluminātiem" un pesteļotāju apmeklēšana netika izmantoti tiesā, prokuroriem argumentējot, ka tiem nav nekāda sakara ar Gusmanam izvirzītajām apsūdzībām narkotiku kontrabandā. Taču "aiz svītras" palikušās liecības tika atslepenotas pēc mediju pieprasījuma. Vairāki izdevumi, tai skaitā laikraksts "The New York Times", sūdzējās par slepenību, kas apņem slavenā narkobarona tiesāšanu.

Prokurori piekrita, ka dokumentus vairs neesot vērts turēt slepenībā, jo publiski jau tikuši atklāti to liecinieku vārdi, kas sadarbojušies ar apsūdzības pusi.

Gusmanu pusaugu meiteņu izvarošanā apsūdzējušais cilvēks dokumentos identificēts kā "liecinieks, kas sadarbojas, numur 1", savukārt medijos - kā Alekss Sifuentess. Sifuentess bija Gusmana labā roka, viņš arī tiesā atklāja, ka Gusmans savulaik esot lielījies ar 100 miljonu ASV dolāru liela kukuļa došanu Meksikas prezidentam Enrikem Penjam Njeto, kurš stājās amatā neilgi pēc tam.

Sifuentess ASV varasiestādēm sacīja, ka laikā no 2007. līdz 2008.gadam esot dzīvojis kopā ar Gusmanu. Sifuentess atzinās, ka esot palīdzējis Gusmanam, meiteņu dzērienos iejaucot kādu pulveri, un ka viņam šajā laikā esot bijušas seksuālas attiecības ar meitenēm, kas bija 15 gadus vecas vai vecākas. Meksikā seksuāla rakstura darbības ar indivīdiem, kas jaunāki par 15 gadiem, ir sodāmas.

Dokumentos minēta arī Sifuentesa aizraušanās ar tādām tēmām kā "illuminati", brīvmūrniekiem un NLO, kā arī viņš ar sabiedroto apspriedis tuvojošos pasaules galu 2012.gadā. Viņš ticējis astroloģijai un pircis līdzekļus no pesteļotāja.

Publicētajos dokumentos atrodama vēl viena pret Gusmanu vērsta apsūdzība izvarošanā - narkobarons esot izvarojis vienu no ASV valdības izsauktajām lieciniecēm, bet pēc tam sācis ar viņu romantiskas attiecības un iesaistījis narkobiznesā. Vienīgā prokuroru izsauktā sieviešu dzimuma lieciniece ir Gusmana mīļākā un bijusī Meksikas valdības darbiniece Lusero Gvadelupe Sančesa Lopesa.

Sančesa liecināja, ka attiecības ar Gusmanu viņai esot sagādājušas vienu pazemojumu pēc otra. 

Gusmana advokāti centās atspoguļot narkobaronu kā plašas sazvērestības upuri, kura patiesā loma Sinaloa kartelī esot daudz mazāka nekā uzskatīts.

CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu