Sociālo mediju platforma "Google+" tiks slēgta 2.aprīlī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

ASV kompānijas "Google" sociālo mediju platforma "Google+" tiks slēgta 2.aprīlī, un pakāpeniski tiks sākta kontu satura dzēšana, teikts "Google+" lietotājiem izsūtītajā paziņojumā.

"Google" izveidoja "Google+" kā potenciālu konkurentu sociālajam tīklam "Facebook", bet šī sociālo mediju platforma piesaistīja maz lietotāju.

"Google" jau pagājušā gada oktobrī paziņoja par plāniem slēgt "Google+", jo šīs platformas kļūme bija padarījusi neaizsargātus personīgos datus līdz 500 000 lietotāju kontos. Sākotnēji bija plānots platformu slēgt līdz 2019.gada gada augustam, bet pēc jaunas privātuma kļūmes konstatēšanas tika nolemts slēgšanas procesu paātrināt.

"Google+" lietotājiem izsūtītajā paziņojumā teikts, ka tiks dzēsts viss kontu saturs, tostarp fotogrāfijas un video, taču dzēšanas process var ilgt vairākus mēnešus, tādēļ kādu laiku daļa satura platformā vēl būs redzama.

Tomēr jau pēc 4.februāra nebūs iespējams izveidot jaunus profilus, lapas vai pasākumus.

Lietotāji savu kontu saturu var saglabāt, lejupielādējot to līdz aprīlim. Arī lapu moderatori varēs saglabāt kopīgos datus.

Personām, kas izmanto "Google+", lai pierakstītos citās vietnēs, atgādināts, ka tuvākajās nedēļās tas vairs nebūs iespējams, bet dažos gadījumos šo opciju nomainīs "Google Sign-in" poga.

Pēc 4.februāra vietnē "Blogger" lietotājiem vairs nebūs iespējams izmantot "Google+" komentāru izteikšanai, un no marta to nebūs iespējams lietot arī citās vietnēs.

Visi "Google+" komentāri tiks dzēsti, sākot no 2.aprīļa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu