Hamburgas lidostā darbinieku streiks; lidojumi uz Rīgu nav ietekmēti

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lidostas darbinieku streiks Hamburgā pašreiz nav ietekmējis lidojumus starp Hamburgu un Rīgu, aģentūrai LETA pastāstīja AS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" pārstāvji.

Lidostā norādīja, ka šorīt lidojums uz Hamburgu nebija atcelts. Šovakar plkst.18.05 ir paredzēts vēl viens reiss no Rīgas uz Hamburgu un viens no Hamburgas uz Rīgu. Pašreiz nekas neliecina, ka tas varētu tikt atcelts.

Lidostas mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka rīta reiss no Rīgas uz Hamburgu izlidoja ar kavēšanos, tāpat arī reiss no Hamburgas uz Rīgu kavējās.

Jau ziņots, ka Hamburgas lidostas darbinieki pirmdien, iepriekš nebrīdinot, pieteikuši streiku, kas var novest pie avioreisu atcelšanas un kavēšanās.

Arodbiedrība "Ver.di" apstiprināja, ka streiks sācies plkst.3 (plkst.4 pēc Latvijas laika).

"Mēs vēl novērtējam situāciju un pagaidām nevaram pateikt, cik daudz cilvēku piedalās" streikā, ziņu aģentūrai DPA pavēstīja arodbiedrības preses pārstāve.

Hamburgas lidostas preses pārstāve iepriekš sacīja, ka darbinieku streiks, domājams, izraisīs avioreisu atcelšanu un kavēšanos.

"Ver.di" izsludināja streiku, lai dotu stimulu iestigušajām sarunām par algu palielināšanu aptuveni 1000 lidostas darbiniekiem.

Aptuveni pirms divām nedēļām Hamburgas lidostā un citās Vācijas lidostās streikoja drošības dienesta darbinieki. Arī šos streikus organizēja arodbiedrība "Ver.di", pieprasot drošības dienesta darbiniekiem palielināt atalgojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu