Sīrijā dienējušos Krievijas karavīrus negrib atzīt par kaujas operāciju veterāniem (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas kara komisariāti nevēlas atzīt Sīrijā dienējušos Krievijas karavīrus, ieskaitot bojā gājušos, par kaujas operāciju veterāniem, vēsta Krievijas laikraksts “Kommersant”.

Kā liecina laikraksta rīcībā esošā informācija, šādu statusu Vladimiras apgabala kara komisariāts nav vēlējies piešķirt Andrejam Piļenkam, kurš 2018.gadā gāja bojā, Hmeimimas aviācijas bāzē Sīrijā avarējot Krievijas bruņoto spēku lidmašīnai “An-26”.

Apstiprinājumu tam, ka viņa vīrs piedalījies kaujas operācijās, Piļenkas atraitne vēlējās iegūt tāpēc, lai varētu saņemt pabalstu par ģimenes apgādnieka zaudēšanu.

Kara komisariāts šādu statusu Piļenkam nepiešķīra, tāpēc sieviete vērsās tiesā, kas viņas prasību apmierināja.

Valdimiras apgabala prokuratūras pārstāvis Iļja Boldirevs, kas tiesā pārstāvēja Piļenkas atraitni, norādīja, ka kara komisariātu atteikšanās atzīt Sīrijā karojušos Krievijas pilsoņus par kaujas operāciju veterāniem, esot izplatīta prakse.

Krievija militāro operāciju Sīrijā īsteno kopš 2015.gada rudens.

Saskaņā ar oficiālajiem datiem, līdz 2018.gada 1.novembrim Sīrijā dzīvību bija zaudējušas 112 Krievijas militārpersonas.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu