Tapusi jauna animācijas filma "Trakā lapsa"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Trakā lapsa"
"Trakā lapsa" Foto: Ekrānuzņēmums

Rīgas kinoteātrī "Kino Citadele" 21. februārī pirmizrādi piedzīvos Agneses Aizpurietes debijas īsmetrāžas animācijas filma "Trakā lapsa", informē filmas veidotāju pārstāve Zane Dzene.

"Trakā lapsa" ir Aizpurietes debija animācijā, un šai īsfilmai viņa ir gan scenārija autore, gan režisore, gan māksliniece. Autore lielajam ekrānam adaptējusi pašas radītās varones piedzīvojumus, kas lasāmi un skatāmi jau divās grāmatās - "Trakā lapsa" un "Trakā lapsa ceļo", kas abas izdotas 2017. gadā. Mākslu maģistra grāda īpašniece savu talantu ikdienā velta vēl vairākām jomām - ilustrācijām, gleznošanai, sienu gleznojumiem, grafiskajam dizainam un grāmatu dizainam. Grāmatas ar Aizpurietes ilustrācijām izdotas Latvijā, Zviedrijā un ASV.

Animācijas īsfilma, kas tapusi studijā "Rija", ir par lapsu, kura ieklīdusi piejūras ciematiņā un staigā pa mazdārziņiem. "Pieēdusies kādā dārzā bumbierus, viņa caur žogu izspraucas uz ielas. Te Lapsu pārsteidz baismīgs troksnis no jūras puses. Pa ielu viņai tuvojas milzīgs stikla objekts. Izglābusi gliemezi no drošas nāves, Lapsa uzlien uz blakus esošā žoga, lai novērtētu situāciju. Lapsas mērķis ir izpētīt, kas tad īsti ir tajā milzu akvārijā un uz kurieni tas tiek aizstumts," teikts animācijas īsfilmas aprakstā.

Animācijas īsfilma "Trakā lapsa" kinoteātros visā Latvijā būs skatāma no 22. februāra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu