Sūlšērs: "Molde" īpašnieki visam piekrita un pat teica, lai neatgriežos

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ūle Gunnars Sūlšērs
Ūle Gunnars Sūlšērs Foto: Reuters/ScanPix

Norvēģijas futbola kluba "Molde" īpašnieki atbalsta Ūles Gunnara Sūlšēra centienus kļūt par pilnvērtīgu titulētā Mančestras "United" galveno treneri.

Decembrī 45 gadus vecais Sūlšērs saņēma negaidītu piedāvājumu uz pagaidu tiesībām pārņemt Mančestras "United" galvenā trenera pienākumus, jo tobrīd no šā amata tika atlaists portugālis Žuzē Mourinju.

Tobrīd Sūlšērs bija "Molde" stūrmanis, tomēr klubs bija pretimnākošs un ļāva speciālistam atgriezties Mančestras komandā, kur viņš kā futbolists aizvadīja spilgtu karjeru un sāka arī trenera arodu. Pēc stāšanās pie titulētā kluba stūres norvēģis visu turnīru ietvaros desmit mačos nav piedzīvojis nevienu zaudējumu - deviņas uzvaras un viens neizšķirts, kas jau licis prātot, vai pēc sezonas viņam nepiešķirt pilnvērtīgu līgumu.

Pašreizējais kontrakts ar "Molde" komandu Sūlšēram ir līdz 2021.gadam, bet Mančestrā viņš ir uz īres tiesībām.

"Kad es piezvanīju "Molde" īpašniekiem un teicu, ka Mančestras "United" grib mani pie sevis, viņi tam piekrita un pat teica, lai neatgriežos, jo viņi zināja, ka tas ir mans sapnis," pauda Sūlšērs. "Īpašnieki novēlēja man veiksmi. Ja es atgriezīšos "Molde" komandā, darīšu visu pēc vislabākās sirdsapziņas, bet pagaidām nav skaidrs, kad es varētu doties atpakaļ."

"Pagaidām viss ir bijis fantastiski. Ceru, ka drīz es varēšu atkal redzēt savu ģimeni, jo pagaidām tas šajā darbā ir vienīgais trūkums," neslēpa norvēģis, kura tuvinieki palikuši dzimtenē, lai treneris varētu pilnībā koncentrēties darbam ar Mančestras klubu.

Kad Sūlšērs kļuva par Mančestras "United" stūrmani, klubs vienlaikus arī paziņoja, ka paralēli meklēs treneri, kurš komandu vasarā varētu pārņemt pilnvērtīgi. Baumās izskanējuši tādi slaveni vārdi kā Zinedins Zidāns, Maurisio Početino un Djego Simeone.

Tiesa, labie komandas rezultāti jau Sūlšēru izvirzījuši kā galveno kandidātu uz jaunu līgumu ar Mančestras "United". Lai arī pagaidām norvēģim ir īstermiņa kontrakts, kluba vadība konsultējas ar treneri par to, kurus futbolistus vasarā vajadzētu nopirkt.

Sūlšērs nenoliedz, ka svarīgi atrast futbolistus, kas atspoguļotu Mančestras "United" identitāti un DNS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu