Valgundes pagastā kopš rudens notikuši astoņi ugunsgrēki; aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixels.com

Kopš pērnā gada rudens Jelgavas novada Valgundes pagastā notikuši astoņi ugunsgrēki, un policija neizslēdz, ka varētu būt notikušas ļaunprātīgas dedzināšanas, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece.

Pēdējais ugunsgrēks pagastā reģistrēts 2.februārī. Saskaņā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta sniegto informāciju notikuma vietā dega vienstāva saimniecības ēka ar sadzīves mantām un saimniecības instrumentiem 180 kvadrātmetru platībā.

Gan saistībā ar šo, gan ar citiem notikumiem pagastā policija sākusi kriminālprocesu un noteiktas ekspertīzes, lai noskaidrotu ugunsgrēku izcelšanās iemeslus. Kopumā kopš rudens par ugunsnelaimēm Valgundes pagastā sākti astoņi kriminālprocesi. Degušas dažādas ēkas - bez uzraudzības atstāta dzīvojamā māja, saimniecības ēkas un šķūnīši.

Lai noskaidrotu notikumu apstākļus, policijas Jelgavas iecirknis veicis iedzīvotāju aptaujas un sadarbībā ar Jelgavas novada Pašvaldības policiju turpinās arī kopīgas patrulēšanas. Policija pārbauda, vai šie gadījumi nav savstarpēji saistīti.

Tāpat policija vēršas pie sabiedrības un lūdz atsaukties aculieciniekus, kuri ir manījuši aizdomīgas personas vai kuru rīcībā ir kāda cita informācija, kas palīdzētu izmeklēšanai. Sietniece apgalvoja, ka tiek pārbaudīta visa iedzīvotāju sniegtā informācija. Iedzīvotāji policijai var zvanīt pa tālruņiem 110, 63004200 vai 63004202. Informāciju var sūtīt arī elektroniski uz e-pastu "ovn@zemgale.vp.gov.lv".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu