Rīgas skolā pusdienas nav iespējams dabūt nost no šķīvja (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

“Kad iedur dakšu, tā paliek stāvus,” kartupeļu biezputru, kas pie šķīvja turas kā pielīmēta, raksturo vienpadsmit gadus vecā Rīgas 22.vidusskolas audzēkne Anna [vārds mainīts]. Dzēlīgu komentāru pavadīts, sociālajos tīklos klejo video ar 1.februāra skolas bezmaksas pusdienām. Rīgas pašvaldības brīvpusdienu izmaksas vienam skolēnam ir 1,42 eiro. Virtuves darbinieki apgalvo, ka nav viegli par šo summu pagatavot pilnvērtīgu un garšīgu ēdienu.

“Biezputra ir cieta un auksta. Es to nevarēju apsēst,” saka meitene. Bez biezputras, kas, šķiet, šķīvim pielīmēta pamatīgi, kā ar līmlenti, pusdienās bijuši salāti un zupa – atdzisusi. Meitene saka, ka garšīgas pusdienas esot tikai dažreiz, visbiežāk ēdiens ir atdzisis un paliek neapēsts.

Vienpadsmit gadus vecās skolnieces mamma stāsta, ka viņas meita nav izlepusi. Bērns mājās ēdot “normālu ēdienu”: zupu, kartupeļus, salātus. Meita lūdzot, lai mamma iedod līdzi uz skolu divus eiro, par ko nopirkt “kaut ko ēdamu”. Sieviete uzskata, ka nav jēgas gatavot negaršīgu ēdienu, ko bērni neēd, – tā ir velti iztērēta nauda.  

Rīgas 22.vidusskolas direktore Irina Romanova iebilst: arī viņa ēdot šīs pašas pusdienas un varot apgalvot, ka tās ir garšīgas.

“Ēdnīcas darbinieces ļoti cenšas un uzklausa skolēnu viedokli." Daudzi vecāko klašu skolēni pozicionē sevi kā vegānus. Pavāres bezmaksas pusdienu ietvaros piedāvā dažādas variācijas.

1. līdz 7. klašu skolēniem tiek klātas kompleksās pusdienas, bet 8. lidz 12. klašu skolēni var izvēlēties kompleksās pusdienas vai dažādus ēdienus par noteikto summu – 1,42 eiro. Piemaksājot var iegādāties sev tīkamu ēdienu. Direktore atzīst: lai iekļautos atvēlētajos 1,42 eiro, jāliek lietā iztēle.

Vai tavā skolā ir garšīgas pusdienas? Iesūti savas skolas pusdienu foto un viedokli uz adresi zinas@co.tvnet.lv! 

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu