Krievija okupētās Krimas infrastruktūrā investēs 4,1 miljardus eiro (16)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievija infrastruktūras attīstībā okupētajā Krimā investēs aptuveni 310 miljardus rubļu (4,1 miljardus eiro), pirmdien paziņojis Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

"Mēs aptuveni pusi šīs summas nosūtīsim jau šogad," tiekoties ar vietniekiem, pavēstīja premjers. Pārējais finansējums tiks piešķirts nākamo trīs gadu laikā.

Investīcijas tiks ieguldītas ceļos, ūdensapgādes sistēmā un elektroenerģijas infrastruktūrā, sacīja Medvedevs.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu