Pirātu partija: Brandenburgas likums par dzimumu vienlīdzību diskriminē transpersonas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TOLGA AKMEN / AFP

Vācijas Brandenburgas federālās zemes likums par vienādu vīriešu un sieviešu pārstāvniecību vēlēšanu kandidātu sarakstos diskriminē transpersonas, pirmdien paziņojusi Pirātu partija.

Ar šo likumu, kas ierobežo partiju tiesības attiecībā uz kandidātu sarakstu sastādīšanu, tiek pārkāptas trešā dzimuma kandidātu tiesības startēt vēlēšanās, norādīja Brandenburgas Pirātu partijas priekšsēdētājs Tomass Bennīrs.

Lieta tiks iesniegta izskatīšanai Brandenburgas konstitucionālajai tiesai.

Atbilstoši jaunajam likumam partijām Brandenburgā, sākot ar nākamā gada vidu, kandidātu sarakstos ir jābūt vienādam vīriešu un sieviešu skaitam. Transpersonām būs jāizvēlas viena vai otra kategorija.

Pirātu partijas referents transpersonu tiesību jautājumos atzina, ka šis likums ignorē Federālās Konstitucionālās tiesas 2017.gada oktobra lēmumu par trešo dzimumu.

Brandenburgas landtāgs pagājušajā nedēļā pieņēma likumu par kandidātu sarakstiem, lai nodrošinātu dzimumu vienlīdzību pavalsts parlamentā. Likums uz šogad 1.septembrī plānotajām landtāga vēlēšanām vēl neattieksies.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu