EP komiteja rezolūcijā atbalsta ES tālākas sankcijas pret Krieviju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete
Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) ārlietu komiteja balsojumā apstiprinājusi rezolūciju par stāvokli Eiropas Savienības (ES) un Krievijas politiskajās attiecībās, atbalstot ES tālākas sankcijas pret Krieviju, aģentūru LETA informēja EP deputāte Sandra Kalniete (JV).

Rezolūcija, kuras izstrādi vadīja Kalniete, atbalsta ES tālākas sankcijas pret Krieviju, aicina atcelt "Nordstream 2" projektu un turpināt ierobežotas attiecības ar Krieviju tikai Eiropai svarīgās jomās.

Kalnietes ziņojumā uzsvērts, ka novecojušais ES-Krievijas Partnerības un sadarbības nolīgums ir jāpārskata un jebkādam attiecību ietvaram ar Krieviju ir jābalstās cieņā pret starptautiskajām tiesībām un EDSO principiem. Eiroparlamentāriete arī uzsver, ka pašlaik nav vietas, telpas vai laika izstrādāt jaunas būtiskas iniciatīvas sadarbībai ar Krieviju.

Rezolūcijā norādīts, ka Minskas nolīgumu pilnīga īstenošana un starptautisko tiesību ievērošana joprojām ir galvenie priekšnoteikumi sadarbībai ar Krieviju. Savukārt pašreizējām sankcijām ir jāpaliek spēkā un ES ir jābūt gatavai ieviest tālākas sankcijas.

Deputāti arī aicina ES valstis izbeigt visas "zelta vīzu un pasu" programmas un mudina pieņemt Eiropas Magņitska likumu.

Tāpat deputāti aicina būtiski palielināt ES stratēģiskās komunikācijas darba finansējumu un cilvēkresursus cīņai ar Krievijas dezinformācijas kampaņām un kiberuzbrukumiem.

Ziņojums par ES un Krievijas politisko attiecību stāvokli komitejā tika pieņemts ar 27 balsīm par, četrām pret un 15 deputātiem atturoties. EP to apstiprinās marta plenārsesijā Strasbūrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu