Beļģijā laupītāji pa kanalizācijas caurulēm tiek līdz bankas naudas glabātuvei

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Beļģijā laupītāji iekļuvuši bankas naudas glabātuvē, vispirms lienot pa šaurām kanalizācijas caurulēm, bet pēc tam izrokot nelielu tuneli līdz telpai, kurā glabājas nauda, dārgakmeņi un citas vērtīgas lietas, vēsta raidorganizācija BBC.

Policija svētdien saņēma ziņojumu par iespēju laupīšanu bankā Antverpenē netālu no dimantu tirdzniecības rajona. Kad policija ieradās notikuma vietā, bankas durvis bija slēgtas, taču naudas glabātuvē bija iztīrīti apmēram 30 klientu seifi.

Likumsargi uzskata, ka noziedznieki pārvietojās pa kanalizācijas caurulēm, kas dažviet bija vien 40 centimetrus platas.

Pagaidām nav zināms, cik liels ir laupītāju guvums.

Kompānijas "Aquafin" pārstāvis Elss Līkens norāda, ka laupīšana bijusi ļoti riskanta. Ja laupītāji būtu nepareizi izrakuši tuneli uz naudas glabātuvi, pastāv iespēja, ka būtu sākuši plūst notekūdeņi un laupītāji būtu noslīkuši. "Un kanalizācijas caurulēs ir dažādi potenciālie riski, piemēram, gāzu koncentrācija no netīrajiem notekūdeņiem," uzsver Līkens.

Ziņas par laupīšanu satraukušas bankas klientus. Daži norāda, ka bankā glabājuši visus savus iekrājumus.

Līdzīga laupīšana 1976.gadā tika pastrādāta Nicā, Francijā. Laupītāju banda vairākus mēnešus pētīja kanalizācijas sistēmu, mēģinot piekļūt bankas "Societe Generale" filiālei. Laupītājiem tas izdevās - viņi aptīrīja vairāk nekā 200 seifus, aizbēgot ar "lomu" vairāku miljonu dolāru vērtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu