Lūsis komentē ⟩ Gobzemes kāršu namiņš joprojām brūk (46)

Toms Lūsis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Lūsis

Sena tautas gudrība vēsta: kas augstu kāpj, tas zemu krīt. KPV LV gāztā vadoņa kontekstā, protams “augstu kāpj” drīzāk jāizmanto kā metafora, tomēr kritiens no ilūzijām par absolūtā balsu vairākuma iegūšanu vēlēšanās, valdības izveidošanas sapņiem un valsts momentānas glābšanas no visa sliktā, līdz pat izslēgšanai no paša pārstāvētās partijas, bija iespaidīgs.

Jau iepriekš izrādījās, ka, izpaužot konfidenciālu informāciju par saviem klientiem, nav iespējams saglabāt advokāta darbu. Izrādījās arī, ka, apsaukājot medijus un žurnālistus par nekompetentiem un nopirktiem, pienāks laiks, kad neviens žurnālists par tevi un tavu partiju nerakstīs neko jauku un patīkamu.

Tad izrādījās, ka, visu konkurējošo partiju pārstāvjus apsaukājot par oligarhu ielikteņiem, meļiem un zagļiem, nav iespējams panākt, ka par tavu valdību nobalso vairākums deputātu. Tagad izrādās, ka, ignorējot partijas valdes lēmumus un no tribīnes par oligarhu ielikteņiem apsaukājot nu jau savus partijas biedrus, nav iespējams netikt izmestam no partijas.

Ja parastam ierindas cilvēkam šīs likumsakarības, kas noved pie neatgriezeniskām sekām, būtu skaidras uzreiz, tad Gobzems acīmredzot dzīvo pilnīgi citā paralēlajā realitātē, kurā jebko var atrisināt ar facebook live video, gluži kā nesenajā puņķu ēšanas atgadījumā, kad deputāts taisnojās, ka ir apēdis ieplīsušu ādas gabalu, nevis tikko no deguna izmakšķerētu našķi. Lai kā tur arī būtu bijis, manuprāt, tautas priekšstāvim plenārsēžu laikā uz kārā zoba likt nevajadzētu nevienu no saviem ķermeņa izdalījumiem un šī liekā taisnošanās bija klasisks «manu mājasdarbu apēda suns», bet ne par to šis stāsts.

Atgriežoties pie būtiskā – KPV LV ir sašķēlusies pašos pamatos, un noteikti nebija jābūt Nostradamam vai Vangai, lai to pareģotu jau pirms pāris mēnešiem. Pēc šīs laulības šķiršanas Kaimiņš, visticamāk, dosies mājās kā uzvarētājs, līdzi vedot ne tikai lielāko daļu no partijas mandātiem Saeimā, bet arī lielāko daļu partijas atbalstītāju.

Bet kas atliks Aldim? Aldim paliks tā daļa partijas atbalstītāju, kuri joprojām nespēj izprast, kāpēc Gobzems šobrīd nav ministru prezidents. Respektīvi – ne tās pašas spožākās spuldzītes gaismu virtenē. Centos izdomāt kādu pēc iespējas trāpīgāku salīdzinājumu, jo daļu sabiedrības nosaukt par idiotiem nebūtu pārāk korekti.

Tad nu, lūk, – patiesībā šādi Aldis ir nokļuvis ļoti ērtā pozīcijā, jo tagad turpmākos četrus gadus varēs pavadīt, absolūti neiespringstot uz vēlētājiem dotajiem solījumiem, lēnā garā ēdot puņ... ieplīsušu pirkstu ādu, un chillā turpinot visus pārējos apvainot valsts izzagšanā, kā arī veltīt ļoti garas video tiešraides tam, ka bez viņa kā valsts galvenā un vienīgā vadoņa viss kļūst arvien sliktāk un sliktāk.

Kamēr KPV LV sastāvā palikušajiem deputātiem būs patiešām jāstrādā un jācenšas īstenot vismaz tos solījumus, kas attiecas uz viņu pārziņā nodotajām ministrijām, Gobzems ir sava veida varas pozīcijā, jo no viņa neviens vairs neko nevar prasīt.

Protams, šāda nākotnes vīzija ir tikai spekulācija, jo notikumi attīstās neaptverami strauji. Piemēram, kad sāku rakstīt šo gabalu, Gobzems tikko bija izlikts no paša partijas, bet tagad jau paspējis savu ilggadējo cīņu biedru Kaimiņu nosaukt par «Šveices labklājību baudošu vietējo dzērāju, kas pats nemāk nepaplašinātu teikumu bez piecām kļūdām uzrakstīt».

Tāpat Aldis paspējis paziņot: «Ņemot vērā manu kā politiķa popularitātes reitingu, ir pilnīgi skaidrs, ka es tiktu ievēlēts Eiropas Parlamentā.» Ja situācija turpinās eskalēties tādā pašā tempā, lēšu, ka līdz nedēļas beigām Gobzems jau būs vai nu iekarojis pārliecinošas pozīcijas ASV Senātā, vai arī pretendēs uz nākamā pāvesta krēslu Vatikānā.

Nevēlos sabojāt ballīti, tomēr teikšu, ka «politiķa reitingu» nebūtu īsti prātīgi vērtēt pēc atbalsta sociālajos tīklos, kuros rekordātrumā tiek nobloķēti visi, kas nav kvēli fani, prot lietot komatus un izslēgt caps lock.

Tāpat pārlieku precīzs rādītājs nebūs arī Gobzema ik pa laikam minētais fakts, ka ikkatru dienu cilvēki uz ielas viņam nākot klāt aprunāties. Cilvēki uz ielas katru dienu arī iekāpj suņu sūdos, bet nez vai tas kaut kādā veidā korelē ar visas nācijas mīlestību pret suņiem.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu