Zināmi "Zelta mikrofona" pretendenti uz radio hita balvu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dons saņem Radio hita balvu "Zelta mikrofons 2018"
Dons saņem Radio hita balvu "Zelta mikrofons 2018" Foto: publicitātes

Apkopojot Latvijas radiostaciju atskaites, Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) noskaidrojusi piecas Latvijā radītās dziesmas, kuras šogad pretendē uz Mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons" kategorijā "Radio hits".

Lai noteiktu nominantus, LaIPA apkopojusi datus par dziesmu atskaņojumu Latvijas radiostacijās 2018. gadā. Rezultātus veidojušas desmit radiostacijas: Latvijas Radio 1, Latvijas Radio 2, Latvijas Radio 5, Radio Skonto, Star FM, Radio TEV, Radio SWH, Capital FM, Kurzemes Radio un Rietumu Radio.

Uz "Radio hita" balvu pretendē tie ieraksti, kas ierakstīti, reģistrēti un publicēti laika posmā no 2017. gada 2. decembra līdz 2018. gada 1. decembrim. Visvairāk reižu atskaņotās dziesmas pēc to skanēšanas biežuma tiek reizinātas ar radiostaciju reitingiem. Piecniekā var iekļūt dziesmas, kas skanējušas vismaz trīs radiostacijās.

Balstoties uz radiostaciju datiem, Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība "Zelta mikrofona" balvai kategorijā "Radio hits" izvirzījusi (alfabētiskā secībā):

"Ceļš" The Sound Poets,

"HES un tu" Instrumenti,

"Ogles" Prāta vētra,

"Par to zēnu, kas sit skārda bungas" Prāta vētra,

"Salauzta sirds" Dons un Ozols.

Radio hita 2017 ar dziesmu “Pa ceļam” balvas ieguvējs un šā gada nominants Dons stāsta: “Radio hita balva ir, manuprāt, ļoti vērtīga, ja ne pat vērtīgākā no visām. Tas ir ļoti pagodinoši, ja programmu direktori radiostacijās atzīst un novērtē tavu dziesmu. Man ir vienmēr liels prieks saņemt šo balvu, un būt šajā piecniekā arī šogad ir liels pagodinājums. Liels paldies radio stacijām un turpināsim rakstīt jaunas dziesmas.”

Balva tiks pasniegta 12. februārī Dailes teātrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu