Lemjot par vīzām, Latvija vairs neveiks papildu pārbaudes divu Krievijas republiku pilsoņiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga". Ilustratīvs attēls.
VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga". Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Valdība otrdien pieņēma grozījumus noteikumos, kas paredz, ka Latvija, lemjot par vīzu izsniegšanu, vairs neveiks papildu pārbaudes Krievijas sastāvā esošo republiku - Kabardas-Balkārijas un Karačajas-Čerkesijas - pilsoņiem.

Valdība nolēma grozīt noteikumus, kas paredz to valstu sarakstu, kuru pilsoņiem, izsniedzot vīzu vai uzturēšanās atļauju, veic papildu pārbaudi.

Valsts drošības dienests sadarbībā ar Satversmes aizsardzības biroju ne retāk kā reizi trijos gados pārskata šajos noteikumos esošo valstu sarakstu un informē iekšlietu ministru par tajā nepieciešamajām izmaiņām.

Līdz šim noteikumi paredzēja, ka papildu pārbaudi veic Afganistānas, Alžīrijas, Bahreinas, Bangladešas, Dienvidsudānas, Abhāzijas un Dienvidosetijas, Ēģiptes, Indonēzijas, Irākas, Irānas, Jemenas, Jordānijas, Kataras, Kenijas, Ziemeļkorejas, Krievijas republiku - Čečenijas, Dagestānas, Ingušijas, Kabardas-Balkārijas, Karačajas-Čerkesijas un Ziemeļosetijas pilsoņiem. Tāpat pārbaudes tiek veiktas Kuveitas, Libānas, Lībijas, Mali, Marokas, Nigērijas, Omānas, Pakistānas, Palestīniešu Pašpārvaldes, Saūda Arābijas, Sīrijas, Somālijas, Sudānas, Tunisijas un Ukrainas reģionu - Krimas, Luhanskas apgabala un Doņeckas apgabala pilsoņiem.

Iekšlietu ministrija (IeM) norāda, ka apstākļi, kas bija par pamatu papildu pārbaudes veikšanai sarakstā minētajās valstīs, mainās, tāpēc drošības iestādes pārskatījušas šo valstu sarakstu un to precizē.

IeM norāda, ka pēdējo gadu laikā Ziemeļkaukāzā notiekošā bruņotā konflikta ietekme uz Eiropā dzīvojošās diasporas radikalizāciju ir samazinājusies. Ziemeļkaukāzā, tostarp Kabardā-Balkārijā un Karačajā-Čerkesijā, esot samazinājusies teroristu grupējumu aktivitāte un teroristi nozīmīgus uzbrukumus nav veikuši.

Nozīmīgākās teroristu aktivitātes notiek citos Ziemeļkaukāza apgabalos - Čečenijā, Dagestānā, Ingušijā un Ziemeļosetijā.

Ņemot vērā apdraudējuma līmeņa samazināšanos, IeM rosināja izslēgt no noteikumiem Krievijas teritorijas - Kabardas-Balkārijas Republiku un Karačajas-Čerkesijas Republiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu