Iepriekšējai valdībai "atlaišanas pabalstos" izmaksās 373 505 eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts kanceleja

Iepriekšējā Ministru kabineta vadītāja Māra Kučinska (ZZS) ministriem un viņu palīgiem izmaksās kompensācijas 373 505 eiro apmērā, otrdien lēma valdība.

No programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" tiks izmaksāti 373 505 eiro, lai nodrošinātu atlaišanas pabalsta un kompensācijas par neizmantotajām atvaļinājuma dienām izmaksu Ministru kabineta locekļiem, Ministru prezidenta biroja un ministru konsultatīvajām amatpersonām, kā arī ministriju parlamentārajiem sekretāriem, beidzot pildīt amata pienākumus.

No minētās summas 98 482 eiro novirzīs Valsts kancelejai, no kuras 53 934 eiro paredzēti kā kompensācija Kučinska konsultatīvajām amatpersonām.

Tāpat 22 397 eiro kompensācijās izmaksās Aizsardzības ministrijā iepriekš strādājošajiem, 27 103 eiro - Ekonomikas ministrijā, 39 388 eiro - Finanšu ministrijā, 22 563 eiro - Iekšlietu ministrijā, 14 173 eiro - Izglītības un zinātnes ministrijā, 10 219 eiro - Zemkopības ministrijā, 30 815 eiro - Satiksmes ministrijā, 27 402 eiro - Labklājības ministrijā, 35 817 eiro - Tieslietu ministrijā, 21 323 eiro - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, bet Veselības ministrijā - 23 823 eiro.

Kučinska vadītajā Ministru kabinetā strādāja 13 ministri - ekonomikas ministrs bija Arvils Ašeradens (V), aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS), ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V), izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V), kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), labklājības ministrs Jānis Reirs (V), satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS), veselības ministre Anda Čakša (ZZS), tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Katram ministram bija arī savs birojs ar vairākiem padomniekiem.

Tiesa, Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likums paredz, ka kompensācijas nepienākas tiem politiķiem, kuri kļuvuši par 13.Saeimas deputātiem vai kļuvuši par ministriem jaunajā valdībā. Līdz ar to atlaišanas pabalsts netiks izmaksātas Kučinskim, Ašeradenam, Bergmanim, Rinkēvičam, Reizniecei-Ozolai, Melbārdei, Reiram, Augulim, Čakšai, Gerhardam un Dūklavam.

Atlaišanas pabalsti netiek izmaksāti arī tiem premjera vai ministru konsultantiem, kuri kļuvuši par konsultantiem jaunā premjera vai ministra birojā.

Jau ziņots, ka šā gada 23.janvārī Saeima apstiprināja Krišjāņa Kariņa (JV) vadīto Ministru kabinetu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu