Kalvīša sievai un Aglonas novada domei piederošā "Cirīšu HES" piedzīvo 36 729 eiro zaudējumus (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis  ierodas uz Hokeja padomes sēdi.
Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis ierodas uz Hokeja padomes sēdi. Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušā premjera Aigara Kalvīša sievai Kristīnei Kalvītei un Aglonas novada domei piederošās SIA "Cirīšu HES" apgrozījums pēdējā gadā bijis 492 564 eiro, un uzņēmums pēc vairākiem peļņas gadiem piedzīvojis 36 729 eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija.

Pēdējā finanšu gadā elektroenerģijas ražotāju piemeklējis 22% apgrozījuma kritums - vēl pirms gada apgrozījums sasniedzis 637 466 eiro.

Tāpat pēdējais finanšu gads, atšķirībā no iepriekšējiem, kad sasniegta peļņa, uzņēmumā noslēdzies ar 36 729 eiro zaudējumiem.

Uzņēmuma gada pārskatā "Cirīšu HES" vadība pārmet valstij "nelikumīgu" attieksmi pret uzņēmējdarbību. Tāpat pausts, ka peļņu ietekmējis arī "absurdi pielemtais" dabas resursu nodoklis, kā arī ilgstošs sausuma periods 2018.gadā. Arī tālākā uzņēmuma darbība esot atkarīga gan no laikapstākļiem, gan Saeimas pieņemtajiem lēmumiem, uzsvērusi firmas vadība.

60% "Cirīšu HES" 60% kapitāldaļu pieder SIA "SKF un partneri", kuras lielākā akcionāre ir Kalvīte - viņai pieder 65% kapitāldaļu. Pārējie 40% "Cirīšu HES" ir Aglonas novada domes īpašumā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu