Gulbis sasniedz Monpeljē turnīra otro kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: EPA/Scanpix

Latvijas vīru tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis otrdien Monpeljē "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6-4, 7-6 (7:5) uzvarēja poli Hubertu Hurkaču.

(Papildināts viss teksts.)

Par otrās kārtas sasniegšanu Gulbis nopelnījis 20 ATP ranga punktus.

Gulbis ATP rangā ieņem 83.vietu, bet viņa pretinieks atrodams 73.pozīcijā.

Otrajā kārtā Gulbis tiksies ar planētas 32.raketi Filipu Kolšreiberu no Vācijas vai ranga 90.numuru Radu Albotu no Moldovas.

Mačs sākās ar diviem ilgiem geimiem, otrajā no tiem Gulbim atspēlējot vienu breikbumbu. Piektajā geimā viņš "tīri" nobreikoja pretinieku, vēlāk panākdams 4-2, taču polis astotajā geimā revanšējās un izlīdzināja rezultātu. Tiesa, jau nākamajā geimā latvietis vēlreiz nobreikoja pretinieku, turpinājumā izservēdams uzvaru setā - 6-4.

Otrajā setā 12 geimos uzvarēja servētāji, lai gan Gulbis četras reizes neizmantoja savas breikbumbas. Seta uzvarētājs tika noskaidrots taibreikā, kurā Gulbis atspēlējās no 1:4 un guva virsroku ar 7:5, uzvarēdams kā setā, tā arī spēlē.

Gulbis šajā mačā izpildīja 14 "eisus" jeb netveramās serves.

Abiem tenisistiem šī bija pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā - 30 gadus vecais Gulbis cieta neveiksmi pirmajā kārtā. Tiesa, no turnīra viņš izstājās veselības problēmu dēļ, lai gan pirmo setu pret slaveno šveicieti Stanu Vavrinku bija uzvarējis.

Gulbim "Australian Open" jau vēsturiski nav bijis veiksmīgs, jo tikai divreiz viņš spējis pārvarēt pirmo kārtu. Šī gada sākumā latvietis aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam Indijā notikušajās Punes "ATP World Tour 250" sērijas sacensībās.

Tikmēr 21 gadu vecais Hurkačs apstājās pirmajā kārtā gan Punē, gan Melburnā, bet pa vidu abiem turnīriem uzvarēja "Challenger" sacensībās Kanberā. Pērn viņš lielākoties spēlēja "Challenger" turnīros, bet ATP turnīros netika tālāk par otro kārtu. Talantīgais polis sezonas beigās piedalījās ATP "NextGen" turnīrā.

Gulbis turnīrā Monpeljē startēja arī pirms trim gadiem, kad apstājās otrajā kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu