Venecuēlas armija nobloķē tiltu uz robežas ar Kolumbiju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Venecuēlas armija otrdien nobloķējusi tiltu uz robežas ar Kolumbiju pirms plānotās starptautiskās humānās palīdzības piegādes pa šo ceļu, paziņojusi opozīcija.

Palīdzības piegādi koordinēja Venecuēlas opozīcijas kontrolētās Nacionālās sapulces spīkers Huans Gvaido, kurš 23.janvārī pasludināja sevi par Venecuēlas pagaidu prezidentu, tā mēģinot gāzt no prezidenta amata Nikolasu Maduro. Gvaido par Venecuēlas leģitīmo līderi atzinušas aptuveni 40 valstis.

Armijas autocisterna un milzīgs kravas konteiners nobloķējuši tiltu, kas saista Kolumbijas pilsētu Kukutu ar Venecuēlas Tačiras štatu.

Venecuēla ir ieslīgusi dziļā ekonomiskā krīzē, hiperinflāciju nav izdevies apturēt un iedzīvotājiem hroniski trūkst pārtikas un medikamentu. Daudzi krīzē vaino Maduro, kā arī naftas cenu krišanos.

Maduro ir atteicies pieņemt starptautisko humāno palīdzību, uzskatot to par ieganstu ASV militārai intervencei Venecuēlā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu