Marihuānas smēķētājiem varētu būt lielāks spermatozoīdu skaits, tomēr ir viens āķis (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Spermatozoīdi un olšūna.
Spermatozoīdi un olšūna. Foto: pixabay.com

Jaunā pētījumā noskaidrots, ka tie vīrieši, kuri ir smēķējuši marihuānu, varētu būt auglīgāki par tiem, kuri “zālītei” nav pieskārušies. Lai arī šie rezultāri ir pārsteidzoši, tomēr zinātnieki brīdina, ka tajā visā pastāv kāds āķis.

Lai arī pētījumu par marihuānas un auglības saistību nav daudz, tomēr dažos no tiem noskaidrots, ka marihuāna patiesībā var negatīvi ietekmēt spermas kvalitāti. Savukārt cigarešu smēķēšana ir pamatīgs drauds ne vien vīriešu, bet arī sieviešu auglībai.

Ņemot vērā visu iepriekš paveikto par šo tēmu, jaunajā pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Human Reproduction”, zinātnieki sagaidīja pavisam citus rezultātus, proti, ka marihuānas smēķēšana vīrieša auglību ietekmē negatīvi, tomēr viss izrādījās gluži pretēji.

“Mēs divus mēnešus pavadījām pārbaudot, vai pētījumā kaut kas nav nogājis greizi, jo pētījuma rezultāti mūs pamatīgi pārsteidza,” komentēja viens no pētījuma autoriem Horhe Čavarro.

Zinātnieki starp izpētīja vairāk nekā 650 vīriešu (gandrīz visi vīrieši bija izglītoti baltie ar vidējo vecumu 36 gadi) spermas paraugus un aptaujas atbildes par viņu veselības stāvokli. Visi šie dalībnieki no laikaposmā no 2000. līdz 2017. gadam apmeklēja ārstu, lai risinātu auglības problēmas. Lielākajai daļai vīriešu spermatozoīdu skaits bija normāls, kas liecina par to, ka auglības problēma slēpās kaut kur citur.

Aptaujā tika arī noskaidrots, kādas ir vīriešu attiecības ar narkotikām, kā arī citi ar dzīvesveidu saistīti faktori. 55% no aptaujātajiem atklāja, ka ir smēķējuši marihuānu, bet 11% atklāja, ka smēķē to joprojām.

Salīdzinot aptaujas rezultātus ar spermas paraugiem, pētnieki atklāja, ka marihuānas smēķētājiem bija augstāka spermatozoīdu koncentrācija nekā tiem vīriešiem, kuri marihuānu nekad nebija smēķējuši. Tomēr noskaidrojās arī tas, ka lielāks spermatozoīdu daudzums bija tiem, kuri marihuānu nesmēķē regulāri.

Tātad, lai cik pārsteidzošs būtu šis atklājums, tomēr tas nemudina vīriešus vairāk smēķēt marihuānu, lai uzlabotu spermas kvalitāti.

“Tas nenozīmē, ka marihuāna palielinās jūsu spermatozoīdu skaitu,” brīdināja Čavarro.

Ticamākais šī pētījuma rezultātu skaidrojums ir tāds, ka vīrieši ar augstāku testosterona līmeni, kas ir arī iemesls lielākam spermatozoīdu skaitam, vairāk tiecas riskēt un smēķēt marihuānu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu