Slovākijas izlase tomēr vēl cer, ka Cibulkova varēs spēlēt pret Latviju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dominika Cibulkova
Dominika Cibulkova Foto: EPA/LETA

Latvijas dāmu tenisa izlase nedēļas nogalē "Arēnā Rīga" gaidāmajā Federāciju kausa ("Fed Cup") duelī būs favorītes, turklāt tā ir viena no labākajām komandām pasaulē, uzskata Slovākijas valstsvienības kapteinis Matejs Liptaks, kurš arī pauda cerību, ka viešņām tomēr varēs palīdzēt komandas līdere Dominika Cibulkova.

Slovākijas izlase Rīgā ieradās otrdien ar 3 spēlētājām sastāvā un aizvadīja jau pirmo treniņu.

"Laukums ir labs abām komandām - nav ne ļoti ātrs, ne ļoti lēns," trešdien preses konferencē sacīja Slovākijas izlases kapteinis.

Slovākijas Tenisa asociācija (STZ) iepriekš vēstīja, ka izlasei veselības likstu dēļ nevarēs palīdzēt komandas līdere Dominika Cibulkova (WTA vienspēļu rangā 30. vieta, bet rekords ir 4. pozīcija) un arī pieredzējusī Magdalēna Ribārikova (WTA 69.).

"Dominika ir apslimusi kopš Sanktpēterburgas turnīra. Viņai vēl veiks pārbaudes, un varbūt viņa tomēr varēs palīdzēt," cerību pauda Liptaks.

"Magdalēna arī nejūtas labi. Labajai rokai ir trauma. Viņai vajag kādas 2-3 nedēļas atpūtu. Viņa noteikti nespēlēs," pastāstīja Slovākijas komandas kapteinis.

"Tas nav patīkami, ka komandai iztrūkst divas vadošās spēlētājas. Dominika var uzvarēt pasaules Top 10 līmeņa spēlētājas. Viņa kādus 2-3 gadus nav spēlējusi "Fed Cup", tāpēc viņa bija priecīga par šo iespēju un grib palīdzēt. Situācija nav viegla mūsu komandai."

Liptaks ikdienā ir Cibulkovas treneris. Viņš norādīja, ka Latvijas izlases līderes Anastasiju Sevastovu un Aļonu Ostapenko pasaules tūrē ir labi iepazinis kā spēlētājas.

"Tūrē esmu ilgu laiku. Pazīstu spēlētājas. Latvijas izlase ir viena no vadošajām pasaulē. Kaut arī neesam favorīti, tomēr ticu, ka varam uzvarēt šo dueli. Cīnīsimies."

Ja Cibulkova nespēlēs, tad Slovākijas izlases līdere šajā turnīrā būs 20 gadus vecā Viktorija Kužmova, kura pasaules rangā ieņem 46. vietu.

"Kužmova ir bīstama spēlētāja, viņa mums būs ļoti svarīga šajā turnīrā," uzsvēra Slovākijas izlases kapteinis.

Šim turnīram vienā komandā var pieteikt 5 spēlētājas. Slovākijas Tenisa asociācija (STZ) iepriekš vēstīja, ka komandai varētu pievienoties arī Čantala Škamlova (WTA 453.) un Terēza Mihālikova (WTA 360.). 

Slovākijas izlase:

  • Viktorija Kužmova (WTA vienspēļu rangā 46. vieta)
  • Anna Karolīna Šmiedlova (61.)
  • Rebeka Šramkova (188.)
  • ---
  • ---
  • kapteinis - Matejs Liptaks

Latvijas izlases sastāvs:

  • Anastasija Sevastova (WTA 12. vieta vienspēļu rangā)
  • Aļona Ostapenko (22.)
  • Diāna Marcinkēviča (279.)
  • Daniela Vismane (645.)
  • Patrīcija Špaka (rangā gan neatrodas)
  • kapteinis - Adrians Žguns.

Mači notiks sestdien un svētdien "Arēnā Rīga", savukārt piektdien paredzēta izloze, kurā noskaidrosies spēļu grafiks. 

Latvijas un Slovākijas dueļa uzvarētājas 20. un 21. aprīlī sacentīsies par vietu Pasaules pirmajā grupā, kamēr zaudētājas cīnīsies par to, lai neizkristu uz zemāka līmeņa grupu Eiropas/Āfrikas zonā.

Latvijas dāmu tenisa izlase ar Sevastovu, Ostapenko, Marcinkēviču un Vismani sastāvā pagājušā gada aprīlī uzvarēja pārspēlēs par vietu Federāciju kausa pasaules otrajā grupā, iekļūstot starp planētas 16 labākajām komandām. Latvija Pasaules grupā spēlēja arī 1993.gadā, kad tajā bija 32 komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu