Basketboliste Pulvere: Šosezon masieri apmeklēju daudz biežāk

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ieva Pulvere
Ieva Pulvere Foto: Zane Bitere/LETA

Dalība Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgā Latvijas dāmu basketbola kluba "TTT Rīga" spēlētājai Ievai Pulverei atņem vairāk spēka un ķermeņa resursu, nekā spēlējot kādā citā turnīrā, tāpēc viņai biežāk jāveic ķermeņa masāžu un lielāka uzmanība jāpievērš atjaunošanās procesam.

"TTT Rīga" basketbolistes trešdienas vakarā plkst.20 savā laukumā uzņems Pirejas "Olympiaos". Tas būs ļoti svarīgs mačs, kurā mājinieču uzvara nostiprinās komandas izredzes iekļūt Eirolīgas izslēgšanas cīņās.

Pulvere sarunā ar TVNET pastāstīja, ka pēc pagājušajā nedēļā pārliecinoši zaudētās Eirolīgas cīņas izbraukumā pret Francijas klubu "Flammes Carolo", rīdziniecēm bijusi nopietna sapulce.

"Mēs zinājām, ka "Flammes Carolo" ir izteikta mājas komanda, zinājām viņu tendenci mest tālmetienus. Tomēr uzsākām spēli ar tādu attieksmi... Negribu lamāties, bet maču uzsākām ļoti "mīksti". Pēc spēles bija nopietna saruna. Secinājām vienu: ja kaut brīdi iedomāsimies, ka Eirolīgā mums jau kaut kas ir garantēts, tad jau nākamā spēle var dzēst šīs cerības," sacīja viena no "TTT Rīga" līderēm.

Latvijas vadošais sieviešu basketbola klubs šosezon pēc astoņu gadu pārtraukuma atkal startē Eirolīgas turnīrā. Pulverei šī sezona jau tagad esot devusi ļoti daudz, jo Eiropas augstākajā klubu basketbola līmenī nākas pilnveidot visas līdz šim apgūtās prasmes. 

"Jāadaptējas citiem ātrumiem. Jāskrien ātrāk, piespēles jāveic asāk. Fiziski adaptēties Eirolīgai sākumā bija diezgan grūti. Šīs spēles no ķermeņa prasa daudz vairāk.  Jāatzīst, ka šosezon masieri apmeklēju daudz biežāk. Pēc Eirolīgas spēlēm atjaunoties ir grūtāk. Tieši "Olympiacos" sagādā daudz zilumu, jo cīnās "netīri". Bet neesam jau te nākušas dejot," pastāstīja Pulvere.

Basketboliste arī uzsvēra, ka šobrīd koncentrējas tikai darbam "TTT Rīga" klubā, nedomājot par vasarā Rīgā gaidāmo Eiropas čempionāta finālturnīru. Viņa esot mācījusies no pagājušajā sezonā pieļautajām kļūdām.

"Visu pagājušo sezonu klubā aizvadīju ar domām par izlasi, spēlēšanu Pasaules kausā (PK) septembrī. Beigās PK bija tāda vilšanās, ka vēl tagad īsti to nevaru pārdzīvot. Pēc šīs pieredzes arī sapratu, ka tagad jākoncentrējas tikai kluba lietām. Vasarā domāšu par izlasi," klāstīja basketboliste.

FIBA Eirolīgas B apakšgrupas līderpozīcijā ar uzvarām visās 11 spēlēs ir Kurskas "Dinamo", kam ar septiņām uzvarām seko Stambulas "Fenerbahce". Seši panākumi ir "TTT Rīgai", bet pieci Šopronas, Antākjas un Salamankas komandām. Četras uzvaras ir  "Flammes Carolo", bet tikai viena "Olympiakos".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu